Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 14 september 2023

Top 5 Ongelukken bij honden en katten

Terwijl velen vrijdag de dertiende als een ongeluksdag beschouwen, weten wij dat het voor onze geliefde honden en katten gewoon een dag vol avonturen is! Ieder jaar maken bijna 70% van onze huisdieren wel een of ander avontuur mee dat een bezoekje aan de dierenarts vereist.

Vandaag, op vrijdag de dertiende, onthult huisdierenverzekeraar Figo de meest voorkomende en prijzige avonturen die honden en katten beleven. En dat alles gebaseerd op de ongevallen van meer dan 60.000 honden en 29.000 katten! Lees snel verder en ontdek wat onze harige vriendjes allemaal uitspoken en wat jou een flinke dierenartsrekening kan bezorgen.

Top 5 Ongelukken bij Honden:

 1. Het Geval van het Verdwenen Satéprikker - Kosten: €150 tot €1.500
  Honden hebben een neus voor avontuur, maar soms slikken ze vreemde voorwerpen in, zoals satéprikkers. Pas op voor wat je viervoeter opsnuift!

 2. De Chocolade-Ontdekkingstocht - Kosten: €150 tot €1.500
  Chocolade is heerlijk voor ons, maar giftig voor honden. Zorg ervoor dat je harige vriend geen gevaarlijk snoepgoed ontdekt.

 3. Krabwondjes Tijdens het Spel - Kosten: €100 tot €500
  Tijdens het ravotten kunnen honden zich soms bezeren. Het is de prijs van plezier hebben!

 4. Het Gebroken Pootje Avontuur - Kosten: €700 tot €2.500
  Soms komt een ongeluk letterlijk uit de lucht vallen. Gebroken pootjes vereisen snelle hulp.

 5. Aanrijding met een Auto - Kosten: €500 tot €2.500
  Honden zijn nieuwsgierig en rennen graag rond. Maar let op, drukke wegen kunnen gevaarlijk zijn!

Wist je dat? Hondenkluiven van rawhide zijn megapopulair, maar tegelijkertijd ook het meest ingeslikte voorwerp door honden. Rawhide is zeer stug waardoor de hond er lang op kan kauwen. Vaak wordt het laatste stuk van een rawhide kauwbot in één keer doorgeslikt door de hond waardoor dit vast kan komen te zitten in de luchtpijp of slokdarm. Dit leidt vaak tot een levensreddende dure operatie bij de dierenarts. 

Max&Luna verkoopt geen rawhide kauwbotten, maar biedt veilige alternatieven voor jouw trouwe metgezel. Daarnaast adviseren we om altijd toezicht te houden op je hond als hij of zij met kauwspeelgoed speelt. Jij wilt toch ook het beste en veiligste voor jouw hond?

Top 5 Ongelukken bij Katten:

 1. Het Grote Vechtavontuur - Kosten: €100 tot €500
  Katten zijn avontuurlijke zielen, soms leidend tot krab- en bijtwonden na een schermutseling met een rivaal.

 2. Lily's Giftige Verleiding - Kosten: €300 tot €1.000
  Lelies zijn mooi maar gevaarlijk voor katten. Houd ze uit de buurt!

 3. Valpartij Op Hoge Poten - Kosten: €500 tot €1.500
  Katten zijn meesters in klimmen, maar soms komen ze niet op vier pootjes terecht.

 4. Aanrijding met een auto - Kosten: €500 tot €2.500
  Ook katten kunnen in onverwachte situaties terechtkomen.

 5. Vast in een Kiepraam - Kosten: €200 tot €2.000
  Smalle doorgangen kunnen soms valkuilen worden voor nieuwsgierige katten.

Dierenartskosten worden duurder

De veterinaire zorg voor huisdieren wordt voortdurend verbeterd, wat helaas ook gepaard gaat met een stijging van de dierenartskosten. Tegenwoordig ervaren huisdiereigenaren dit als een groeiende uitdaging. Dierenarts Nienke Mulder van Figo benadrukt: "Veel huisdiereigenaren beseffen niet hoe snel dierenartskosten kunnen oplopen. Verzekeren is echt verstandig. Niet iedereen kan deze bedragen zomaar betalen."

Hoe voorkom ik ongevallen bij mijn hond of kat?

Het goede nieuws is dat je veel ongelukken van je hond of kat kunt voorkomen door een veilige omgeving voor je huisdier te creëren. Houd gevaarlijke stoffen buiten bereik, houd toezicht buiten, en wees extra voorzichtig bij druk verkeer.

Hieronder een aantal tips om jouw huisdier veilig te houden:

 • Chocolade en Honden: Een No-Go! - Max&Luna biedt veilige alternatieven zoals Dog Choc Treats gemaakt van gezonde carob in plaats van chocolade.

 • Kamerplanten en Katten - Voorkom vergiftiging bij je kat door eerst te controleren welke planten veilig zijn voor je huisdier.

 • Veiligheid in het Verkeer - Zorg dat je hond altijd veilig is aangelijnd en goed zichtbaar is, vooral 's nachts en in de schemering. Max&Luna verkoopt diverse artikelen die zorgen voor goede zichtbaarheid van je hond in het verkeer.

 • Veilig Reizen - Gebruik veilige reisbenches of hondengordels om avonturen op vier wielen veilig te houden. Neem voldoende veiligheidsmaatregelen als je op pad gaat met de auto, zoals een metalen autorek in de achterbak of hondennet tussen de voorstoelen. Tegenwoordig heb je ook Isofix hondengordels waarmee je de hond veilig aan zijn harnas vastklikt in de auto.

Dierenartskosten kunnen snel oplopen, dus overweeg een huisdierenverzekering om je harige vriend te beschermen. Want we willen allemaal het beste en veiligste voor onze trouwe metgezellen.

Deel jouw avontuur

Heb jij wel eens met hoge dierenartskosten te maken gehad? Door welk ongelukkig avontuur kwam dat en was jouw huisdier toen wel of niet verzekerd? Wij zijn benieuwd naar het verhaal van jouw huisdier. Deel je verhaal met ons in de reacties hieronder. 

Reacties

 • Door Kitty Baams, 6 november 2023

  Bedankt, voor alle waardevolle informatie. Ik ga zeker het pak Pro Plan Live Clear allergenen binnenkort kopen! Heb een Cyperse kater. Vr.gr. kitty baams.

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden