Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Chocolade en honden: een no-go

Placeholder

Voorkom ten alle tijden dat je hond chocolade eet, want dit kan levensgevaarlijk zijn

Chocolade en honden: een no-go

Apart zijn ze allebei fantastisch, maar als combinatie een absolute no-go: honden en chocolade. Voorkom ten alle tijden dat je hond chocolade eet, want dit kan levensgevaarlijk zijn.

Chocolade is giftig voor je hond

Chocolade is heel gevaarlijk voor je hond. Het kan, afhankelijk van de hoeveelheid en soort chocolade, giftig zijn omdat het de chemische stof theobromine bevat, welke vergelijkbaar is met cafeïne.

Theobromine veroorzaakt in eerste instantie overgeven en diarree bij honden, wat uiteindelijk kan leiden tot uitdroging. Het stimuleert ook het hart en centraal zenuwsysteem van je hond waardoor deze hyperactief kan worden, een hogere hartslag kan krijgen en ook spierspasmes zijn mogelijk. Uiteindelijk kan dit er zelfs voor zorgen dat je hond in coma raakt of overlijd. Kortom, chocolade voor je hond is niet zo onschuldig als het lijkt.

Het hondengif theobromine in chocolade

De hoeveelheid theobromine in chocolade is afhankelijk van het type chocolade. Pure chocolade bevat tussen de 15-20 mg/gram en melk chocolade slechts 1.5 mg/gm. Het wordt giftig bij hoeveelheden van ongeveer 100 mg/kg lichaamsgewicht en kan fataal worden bij 200 mg/kg lichaamsgewicht. Kleine honden die maar een paar kilo wegen lopen dus al groot gevaar als ze 50 gram chocolade eten. Zelfs een grotere hond van het formaat Labrador kan overlijden bij het eten van 2 of 3 repen chocolade of een zakje paaseitjes.

Neem direct contact op met je dierenarts als je denkt dat je hond chocolade heeft gegeten en zorg dat je weet hoeveel en welk soort chocolade je hond op heeft. Een chocolade vergiftiging kan soms pas na 12 uur zichtbaar zijn en sommige honden overleden 24 uur na het eten van chocolade omdat de stof theobromine zo lang in het lichaam actief blijft.

Zorg dus dat je hond niet in de verleiding komt om chocolade te eten. Kijk met Pasen bijvoorbeeld uit dat je geen paaseieren verstopt op plekken waar honden komen. Verstop in plaats daarvan wat gezonde hondensnacks in de tuin of in een van deze traktatie speelballen.

Wat is de favoriete snack van jouw hond? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »