0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 2 december 2023

Wat is de beste zelfreinigende kattenbak?

Als je het leukste baasje van één of meerdere katten bent, dan weet je dat een goede kattenbak een onmisbaar item is. Katten vinden het fijn om op een schoon toilet hun behoefte te doen, daarom is het belangrijk om in huishoudens met meerdere katten altijd meerdere kattenbakken in huis te hebben.

Meerdere katten en kattenbakken betekent voor jou als baasje iedere dag vele poepjes en plasjes scheppen en minstens iedere week een grondige schoonmaakbeurt om alle bakken fris en hygiënisch schoon te houden.

Waarom een zelfreinigende kattenbak jouw leven leuker maakt!

De meeste kattenbaasjes vinden het schoonmaken van kattenbakken niet het allerleukste klusje en zouden deze tijd liever gebruiken om te spelen met de kat. Een zelfreinigende kattenbak is dan de ideale hulp in de huishouding. Stel je eens voor dat je nooit meer iedere ochtend voordat je naar je werk gaat de kattenbak leeg hoeft te scheppen. En als je thuiskomt er nooit meer een vies luchtje in je kamer hangt van kattendrollen die niet begraven zijn. Wat als je slechts af en toe een afvalzakje hoeft te vervangen? That's it. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn! 

Wat is een zelfreinigende kattenbak?

De naam zegt het eigenlijk al; een zelfreinigende kattenbak maakt zichzelf schoon. Het leven van kattenbaasjes wordt hierdoor nóg leuker en makkelijker! Dankzij een automatische zelfreinigende kattenbak hoef je nooit meer in de weer met poepschepjes en houd je tijd over voor leuke dingen. Zelfreinigende kattenbakken zijn wellicht iets duurder dan normale kattenbakken, met uitzondering van design kattenbakken, maar dit is een nuttige investering. Met een slimme kattenbak blijft je huis vrij van vieze geurtjes en hebben je katten altijd een schoon toilet. 

Hoe maakt een zelfreinigende kattenbak schoon?

Over het algemeen halen deze high-tech kattenbakken de uitwerpselen van de kat uit de bak door ze in een andere bak of zak te laten vallen, die vervolgens wordt bedekt met een filter of systeem om te voorkomen dat de geur ontsnapt. Hierdoor hoef je als baasje de afvalzak maar een enkele keer in de zoveel tijd uit de bak te verwijderen en de inhoud in de prullenbak te gooien.

Wat is de beste zelfreinigende kattenbak?

Er zijn diverse zelfreinigende kattenbakken op de markt. Bij Max&Luna vind je vier verschillende versies waaruit je kunt kiezen. Deze kattenbakken verschillen in prijs en kwaliteit. Max&Luna heeft zelf een absolute favoriet, namelijk de Catlink Pro Luxury, maar uiteraard ligt de keuze bij jou en is dit ook afhankelijk van je budget en hoeveel katten er in je huis wonen.

Goedkope zelfreinigende kattenbakken

Heb je een kleiner budget maar wil je toch het gemak van een automatische kattenbak? Dan zijn de PetSafe kattenbakken een voordelige keuze. Hieronder lees je beknopt het verschil tussen de Petsafe Simpy Clean en de ScoopFree.

 1. De PetSafe Simply Clean is een kleinere automatische kattenbak geschikt voor katten tot 7 kilo. Dit is een open kattenbak zonder deksel en werkt met klontvormende kattenbakvulling. De kattenbak draait heel langzaam rond en ieder 1,5 uur is de bak schoongemaakt. Zuinig in gebruik. Ideaal voor een huishouden met één kat. Met meerdere katten zal je iedere dag het afvalzakje moeten vervangen.

 2. De PetSafe ScoopFree is een open kattenbak geschikt voor grote katten die werkt met lades met kristallen kattenbakvulling. De kristallen kattenbakvulling absorbeert urine en droogt vaste uitwerpselen uit. Door de wegwerplade met ingebouwd afvalbakje, hoef je nooit uitwerpselen te zien of aan te raken. Voordeel van deze vulling is dat je geen grind of stof op de vloer ziet. Nadeel kan zijn dat de kat het materiaal niet prettig vindt en niet op de bak gaat. Bij gebruik door één kat gaat een lade ongeveer 30 dagen mee. Met 2 katten in huis zal je de lades iedere 14 dagen moeten vervangen.

  Deze kattenbak is ontworpen voor maximaal 2 katten. Bij meer dan twee katten worden twee ScoopFree kattenbakken aangeraden. Dit is relatief een duurdere kattenbak dan de Simply Clean vanwege de dure navulling van de wegwerplades. Voor 3 stuks betaal je 78 euro. Met 2 katten doe je 1,5 maand met 3 stuks.

Duurdere zelfreinigende kattenbakken

Heb je wat meer te besteden en ben je dol op high-tech snufjes in huis. Dan word je heel blij van de kattenbakken van Catlink. Deze zijn in Nederland exclusief via Max&Luna verkrijgbaar en hebben een mooi design. Daarnaast kun je kiezen uit 3 modellen; de Young, Pro-X of Baymax. De Pro-X en Baymax werken op Wi-fi en zijn te bedienen via de Catlink app op je mobiel.

 1. De Catlink Scooper Young is een super moderne kattenbak waarbij ook gedacht is aan functioneel design. Dit slimme kattentoilet voorkomt de verspreiding van onaangename geuren. Robuust gebouwd met materialen die tegen een stootje kunnen, doet de Catlink kattenbak het zware werk voor jou doordat slimme sensoren de aanwezigheid van de kat detecteren. Nadat de kat is uitgestapt, begint het reinigen automatisch en absorbeert actieve kool gemakkelijk vieze geurtjes. Binnen 200 seconden is de kattenbak schoon, waardoor andere kattenbakken overbodig zijn. Dankzij de grote opvangbak van 13 liter hoef je de afvalbak met één kat iedere 21 dagen te legen. Bij een huishouden met 4 katten moet je de afvalbak om de 5 dagen legen. Zeer geschikt voor grote katten tot 10 kilo.

 2. De Catlink Scooper Pro-X Luxury is de topper onder de slimme kattenbakken. Deze futuristische kattenbak ziet er niet alleen mooi uit, hij werkt op Wi-Fi en kan middels een app worden bediend. In de app kun je de gezondheid monitoren van je kat aan de hand van zijn gewicht en toiletbezoek. De kattenbak heeft een afvalbak van 13 liter en is net als de Young geschikt voor een ongelimiteerd aantal katten. Andere kattenbakken zijn overbodig!

  Naast alle voordelen van de Scooper Young heeft de Pro-X een dubbele UV desinfectie die zorgt voor een schone toiletomgeving. Voor slechtziende katten is er zelfs ambient verlichting aanwezig zodat zij ook gebruik kunnen maken van deze litter robot. Dankzij het superzuinige verbruik van het klontvormende bentoniet heb je veel minder grind nodig dan in normale kattenbakken.

 3. Wil je liever een kleiner model, maar net zo'n goede kwaliteit? De Catlink Scooper SE BayMax is compact van formaat, maar biedt een groot volume, herkent meerdere katten, heeft handige wieltjes en is geurvrij dankzij de deodorization hydrogel. De afvalbak van 7 liter is kleiner dan de Catlink Young en Pro-X waardoor je iets sneller de afvalzak zal moeten verschonen.

  Catlink BayMax Scooper SE is een stijlvolle toevoeging aan elke kamer. Bovendien is het gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken, zonder ingewikkelde functies of instellingen. Zelfs je kat zal het gemakkelijk vinden om eraan te wennen.

Catlink baymax

Hoe vaak moet ik een zelfreinigende kattenbak verschonen?

Dat hangt af van het volume van de kattenbak en het aantal katten in een huishouden. Bij sommige zelfreinigende kattenbakken moet je iedere dag het opvangbakje legen. Bij de high-tech Catlink Scoopers die een grote opvangbak van 13 liter hebben, hoeft dit minder vaak en is het verbruik van het klontvormende kattengrind veel lager.

Welk kattengrit is het beste voor een automatische kattenbak?

De meeste automatische kattenbakken werken met klontvormende kattengrit. Dit is meestal gemaakt van Bentoniet. Max&Luna raadt voor de Catlink Scoopers snel klontvormende Catlink Mars Bentonite Catlitter aan. Dit klontert binnen 2 seconden. Voor de PetSafe Simply Clean kun je ook Catlink Bentoniet gebruiken of de zuinige klontvormende kattenbakvulling van Almo Nature. De PetSafe ScoopFree werkt met silicaat kattenbakvulling, een materiaal dat niet alle katten fijn vinden. 

Mogen kittens op een automatische kattenbak?

Voor de allerkleinste kittens is het verstandig om de eerste maanden een kleine open kattenbak te gebruiken zodat ze kunnen leren zindelijk te worden. De PetSafe kattenbakken worden pas aangeraden vanaf een leeftijd van 6 maanden. De Catlink kattenbakken registreren katten pas vanaf 1,5 kilo. Een kitten zal dus vanaf 4 maanden op de Catlink Scoopers kunnen omdat ze dan in de meeste gevallen op dat gewicht zitten.

Heb jij ervaring met een zelfreinigende kattenbak? Heb je tips of advies voor andere kattenbaasjes? Wij horen graag jouw bevindingen!

Reacties

 • Door Barbara, 20 september 2023

  Wij hebben de Scooper SE Baymax en zijn aangenaam verrast. Dit hadden we veel eerder moeten aanschaffen. Wat een ideaal aparaat! Onze 3 katten gingen er direct op en negeerden hun oude normale kattenbak volkomen. Ik denk dat ze...

 • Door Marjolein, 20 april 2022

  Wij hebben sinds kort de Catlink Pro en hij is fantastisch! Ik kan deze iedereen aanrader.

 • Door Max&Luna, 24 februari 2022

  Hoi Chantal, de zelfreinigende kattenbakken die we verkopen hebben allemaal een andere prijs en varieren vanaf 186 euro tot 599 euro. Als de op de links klikt in de tekst kom je op de productpagina terecht en zie je de bijbeho...

 • Door Chantal, 24 februari 2022

  Wat is de prijs?

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden