0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 23 oktober 2023

Tips om stress en angst bij honden weg te nemen

Pakjesavond, Kerstmis, Oud en Nieuw. Voor mensen een tijd van gezelligheid waar we het hele jaar naar uitkijken. Voor honden kan dit echter een stressvolle periode zijn en veel baasjes zoeken naar oplossingen om hun hond hierbij te helpen. Max&Luna zocht uit hoe je jouw hond het beste kunt ondersteunen.

Veilige supplementen die angstige honden kunnen helpen

Stress of angst bij honden kan verschillende oorzaken hebben, maar wordt ook vaak veroorzaakt door mensen. Stress kan het gevolg zijn van andere honden, vreemden in huis, een bezoek aan de dierenarts, een pensionverblijf, autorijden, harde geluiden zoals vuurwerk of plotselinge veranderingen zoals een verhuizing.

Eerder vertelden we al in ons blog dat bepaalde voedingsmiddelen en voedselmethodes kunnen helpen angst bij de hond weg te nemen: 6 Manieren waarop voeding angstige honden kan helpen.

Naast voedingsmethodes zijn er ook andere manieren die jouw hond kunnen helpen, zoals een Thundershirt. In dit blog duiken we in op rustgevende supplementen die angstige honden op dagelijkse basis kunnen ondersteunen of een oplossing zijn voor kortdurende stressvolle situaties, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of op oudjaarsnacht. Als je gebruik wilt maken van rustgevende supplementen in de decembermaand, dan is het aan te raden tijdig hiermee te beginnen. 

1. Greenfields Calm+

Greenfields Calm+ is een diervriendelijke voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is voor de honden die extra ondersteuning nodig hebben in een voor hen stressvolle of angstige situatie. Greenfields Calm+ bevat valeriaan en ashwagandha, dit zorgt enerzijds voor een rustgevende en kalmerende werking en anderzijds voor het verminderen van stress en angst zonder suf te maken. Ashwagandha staat ook wel bekend als een adaptogeen, dit zorgt voor meer weerstand tegen lichamelijke en geestelijke stress.

Calm+ is geschikt voor honden van alle leeftijden, dus ook geschikt voor puppy’s. Het supplement is makkelijk te geven in de vorm van een capsule, welke eventueel in een plakje kipfilet kan worden verstopt of worden vermengd door het natvoer van de hond.

Greenfields adviseert om een week voorafgaand aan een stressvolle situatie al te beginnen met Calm+. Het effect van dit supplement is na 4 tot 5 dagen zichtbaar. Bij acute stress kan een dubbele dosering worden gegeven om de werking te versnellen.

2. Adaptil Chew: Snelle oplossing voor kortdurende stressvolle situaties

Adaptil Chew is een smakelijke zachte kauwsnack die snel werkt om jouw hond te kalmeren in stressvolle situaties zoals harde geluiden, vuurwerk, onweer en een bezoek aan de dierenarts of de trimsalon.

Geef je hond Adaptil Chew ongeveer 30 minuten voor de stressvolle gebeurtenis, want dan gaat het zijn werk doen. Het geruststellende effect houdt gemiddeld 4 uur aan, maar dit kan verschillen per hond en per situatie.

Adaptil Chew is gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De snacks helpen om angst te verminderen en jouw hond ontspannen te houden, zonder hem slaperig of verdoofd te maken.

3. Adaptil kalmerende halsband

Heb jij een hond die overmatig blaft naar andere honden, veel hijgt tijdens het uitlaten, jankt als je het huis verlaat of zich verstopt als er visite is? Dan heeft jouw hond last van angst en onrust. Adaptil is een door dierenartsen aanbevolen, klinisch bewezen, medicijnvrije oplossing waardoor je hond zich rustiger gaat voelen.

De Adaptil Calm halsband helpt honden zich kalm en ontspannen te voelen bij harde geluiden van bijvoorbeeld onweer en vuurwerk, als ze alleen thuis zijn of zich in andere stressvolle situaties bevinden. De geurloze feromonen die de halsband afgeeft, worden alleen door honden waargenomen en geven een sterk gevoel van veiligheid en comfort. Doordat je hond zich ontspannen en minder gestrest voelt, zal probleemgedrag verminderen zoals blaffen en sloopgedrag.

De halsband is gemakkelijk te gebruiken - je hoeft hem alleen maar bij je hond om te doen. De lichaamswarmte activeert de kalmerende feromonen die je hond helpen om zich de hele dag rustig te voelen. Een halsband gaat 4 weken mee, waarna hij vervangen moet worden voor maximaal effect. Tijdens wassen en vachtverzorging moet je de halsband afdoen, maar verder kan je hond hem altijd veilig dragen.

4. Speciale rustgevende halsband voor puppy’s

Huilen in de nacht, blaffen als je de huiskamer eventjes verlaat - een pup vindt alles spannend in zijn nieuwe thuis en dat vergt extra veel zorg. De Adaptil Junior halsband geeft jouw puppy het vertrouwen om te leren en zich goed te voelen in zijn nieuwe thuis.

Adaptil Junior ondersteunt puppy’s gedurende de eerste 6 maanden van hun leven. De eerste 3 - 16 weken van het leven van een pup is een zeer belangrijke leerfase en het gebruik van de Adaptil Junior Halsband zal jouw puppy helpen beter en sneller te leren en zich te ontwikkelen tot een evenwichtige volwassen hond.

5. Feromonen verdamper

Alleen thuis zijn kan een hele uitdaging zijn voor honden. Sommige honden huilen of janken, anderen gaan overmatig blaffen en meubels of andere voorwerpen in huis vernielen. De Adaptil verdamper zorgt ervoor dat je hond zich op zijn gemak voelt terwijl jij weg bent.

De Adaptil verdamper geeft kalmerende feromonen af, waardoor honden zich ontspannen en op hun gemak voelen. De Adaptil Calm Verdamper starterkit bevat één verdamper en één flacon. Plug de verdamper in een stopcontact in de kamer(s) waar je hond de meeste tijd doorbrengt - een verdamper bestrijkt een gebied tot 70 m2.

Help, mijn kat of hond is bang voor vuurwerk!

Wacht niet tot het eerste vuurwerk ontploft voordat je aan stress bij je hond denkt. Volg tijdig deze tips die jouw hond comfortabel en veilig houden in deze periode: Help, mijn kat of hond is bang voor vuurwerk!

Hoe kan ik stress bij mijn kat voorkomen tijdens de feestdagen?

Gelukkig zijn er ook handige tips en tricks om je kat te ondersteunen tijdens de decembermaand. Zo worden de feestdagen geen stressdagen, maar ook een gezellige periode voor je kat: Feestdagen zijn stressdagen voor katten, of toch niet?