0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 6 december 2022

Wat als tandenpoetsen niet lukt bij jouw huisdier?

Tandenpoetsen bij je hond of kat? "Grote onzin!", zegt 30% van de eigenaren van honden en katten. En meer dan de helft van de baasjes vindt het veel gedoe. Terwijl een slecht gebit de nummer 1-ziekte is bij honden en katten.

Poetsen we in Nederland de tanden van onze dieren? Waarom wel? Of juist niet? Het Nationaal Huisdierpanel deed in 2021 onderzoek naar tandenpoetsen bij dieren. Uit dit onderzoek onder ruim 1.100 huisdiereigenaren in opdracht van AniCura blijkt dat 64% baasjes zich schuldig voelt over de verwaarlozing van het gebit van hun huisdier.

30% vindt tandenpoetsen grote onzin

64% van de huisdiereigenaren voelt zich wel eens schuldig dat ze niet consequent de tanden van hun huisdier poetst. Daarentegen vindt 30% het ook grote onzin om de tanden van een hond of kat te poetsen. En meer dan de helft van de baasjes vindt het te veel gedoe. Terwijl een slecht gebit op nummer 1 staat van ziekten bij honden en katten.

 • 30% vindt poetsen grote onzin, 54% vindt het te veel gedoe
 • 83% van de katteneigenaren en 51% van de hondenbaasjes poetst nooit
 • 61% is wel eens bang dat hun dier (ernstig) ziek wordt

Bijna 60% van de baasjes weet niet dat een slecht gebit bij honden en katten bovenaan de lijst staat van ziektes. Denk daarbij aan de volgende symptomen:

 • Stinken uit de bek
 • Bloedend tandvlees
 • Gebroken tanden of ontbrekende tanden
 • Tandsteen
 • Bruine vlekken op de tanden
 • Knoeien met het eten

Gedragsverandering of slechte vachtverzorging kunnen ook signalen zijn dat de hond of kat pijn heeft aan het gebit. Neem daarom bij deze symptomen altijd contact op met een dierenarts.

Heeft jouw hond een slechte adem?

Als je hond een slechte adem heeft, is de eerste stap om een gebitscontrole te laten uitvoeren. Als je de mond van je hond regelmatig door een dierenarts laat onderzoeken, kan deze tandziekten en andere gezondheidsproblemen eerder opsporen.

Als je hond gevoelig is voor tandvleesproblemen, kan een gebitsreiniging nodig zijn om overmatige tandsteenvorming en het trekken van tanden en kiezen te voorkomen. 

Tandenpoetsen bij de hond

Wat kun je doen om de mondhygiëne van jouw huisdier te verbeteren?

Regelmatig poetsen is het advies. Wekelijks tot dagelijks poetsen met de tandenborstel is de meest effectieve manier om de vorming van tandplak te voorkomen. Veel hondentandpasta's zijn gearomatiseerd om deze aantrekkelijk te maken voor honden. Max&Luna heeft diverse handige gebitsverzorgingsartikelen die jou helpen het gebit van je hond schoon te houden.

Daarnaast kun je regelmatig dental snacks geven aan je huisdier. Deze traktaties kunnen tandplak fysiek helpen verwijderen als je hond of kat erop kauwt of kunnen toevoegingen bevatten die een gezonde mondomgeving bevorderen. Max&Luna heeft een uitgebreid aanbod aan dental snacks voor de hond en voor de kat

Ook kauwspeelgoed heeft een positieve uitwerking op de mondhygiëne van jouw hond of kat. De kauwbotten van Nylabone voor honden staan hierom bekend. De kauwbotten versplinteren niet, maar hebben een glad oppervlak dat ruiger wordt tijdens het kauwen. Daarbij ontstaan op het bot kleine borstelhaartjes die werken als een tandenborstel. Deze houden het gebit van je hond schoon en voorkomen de opbouw van tandsteen. Petstages heeft speciaal voor katten speeltjes ontwikkeld die de opbouw van tandsteen tegengaan.

Wat te doen als poetsen niet lukt?

Zit tandenpoetsen niet in je routine? Heb je er geen tijd voor of laat jouw hond of kat tandenpoetsen gewoonweg niet toe? Dan biedt ProDen de oplossing met PlaqueOff. Dankzij dit product hoef je de strijd met je huisdier niet aan en hoef jij je ook niet meer schuldig te voelen over een slechte mondverzorging van je hond of kat.

ProDen PlaqueOff® zorgt op een gemakkelijke en natuurlijke wijze voor een frisse adem en een schoon gebit, gedurende het hele leven van je hond of kat - van pup of kitten tot op hoge leeftijd.

ProDen PlaqueOff® is een biologisch en 100% natuurlijk poeder. Strooi het eenmaal daags over droog- of natvoer voor een frisse adem en vermindering van tandplak. PlaqueOff® maakt bestaand tandsteen zachter, waardoor het makkelijker is te verwijderen, en voorkomt nieuw tandsteen.

Bewezen effectief middel tegen gebitsproblemen

De effectiviteit van ProDen PlaqueOff voor honden en voor katten is klinisch bewezen en draagt daarom de goedkeuring van de VOHC - Veterinary Oral Health Council. ProDen PlaqueOff zorgt bewezen voor:

 • Een frisse adem
 • Vermindering van tandplak
 • Het voorkomen van tandsteen
 • Het zachter maken van bestaand tandsteen

Toevoegen PlaqueOff aan de maatijd van de hond

Hoe werkt PlaqueOff?

ProDen PlaqueOff® wordt gemaakt van het speciaal geselecteerde zeewier A.N ProDen™, dat op duurzame wijze wordt geoogst voor de Scandinavische kust. Dit natuurlijke zeewier werkt via het speeksel van de hond of kat, waarbij het bestaand tandsteen zachter maakt en de vorming van nieuw tandplak voorkomt.

Het resultaat

De resultaten - in de vorm van een frissere adem en zichtbaar wittere, schonere tanden - zijn meestal merkbaar binnen 3-8 weken van dagelijks gebruik. Het effect houdt aan zolang ProDen PlaqueOff® dagelijks wordt gebruikt.

Ben je benieuwd? Klik hier voor ProDen PlaqueOff voor honden en hier voor ProDen PlaqueOff voor katten.

Poets jij regelmatig de tanden van je huisdier? Heb jij wellicht tips voor andere baasjes? Deel deze met ons in de reacties!

 

[split]https://www.maxenluna.nl/blog-gebitsverzorging