Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 3 december 2019

Voorkom verveling bij jouw hond of kat

Het koude en regenachtige weer nodigt niet uit om lange wandelingen te maken of om uren buiten te spelen samen met je hond. Ook de meeste katten kruipen in de winter liever in een warm mandje of blijven dicht bij de verwarming in plaats van erop uit te gaan om de buurt onveilig te maken.

Lees snel verder voor tips en inspiratie om verveling bij jouw hond of kat tegen te gaan.

Voorkom verveling

Voor jou als baasje is er dus werk aan de winkel! Bedenk spelletjes die je samen met je hond of kat kunt doen, aangezien de kans op verveling binnenshuis op de loer ligt. Verveling is vervelend voor je hond of kat, maar wat veel mensen niet weten is dat het bovendien schadelijk kan zijn. Verveling kan depressief gedrag en overgewicht veroorzaken. Bovendien zorgt verveling vaak voor ongewenst gedrag, zoals het krabben en knagen aan meubels of het kapot bijten van schoenen.

Denkwerk

Sommige mensen vinden het leuk om hun hersenen te laten kraken en een kruiswoordraadsel of Sudoku puzzel op te lossen. Ook de hersenen van je hond of kat kunnen af en toe een boost gebruiken. Verras je viervoeter eens met een interactief speeltje, een snackbal of puzzel, zo blijft je hond of kat actief, enthousiast en blij! Zorg er in ieder geval voor dat je altijd het juiste speelgoed kiest, dat past bij jouw hond of kat. Meer informatie over het kiezen van het juiste hondenspeeltje lees je hier.

Tijd voor actie

Je kunt samen met je kat 'op jacht' gaan naar muizen of een yoga-sessie met je hond doen in de woonkamer. Daarnaast bestaan er talloze speeltjes voor honden en katten om binnenshuis te spelen. Wat dacht je van dit interactieve speeltje voor katten? Hiermee kunnen twee katten zich tegelijkertijd vermaken! Of heb je een echte 'catnip-addict' thuis, dan is dit pluche speeltje met kattenkruid echt iets voor jouw kat.

Ben je op zoek naar een sterk en uitdagend speeltje voor jouw hond, zodat hij zich ook binnenshuis uren kan vermaken? Overweeg dan de Tux van Westpaw. Dit speeltje staat garant voor uren speelplezier! De Zogoflex Tux is een zeer sterkuitdagend en vulbaar speeltje voor honden. Vul de Tux met snoepjes of brokjes om dit hondenspeelgoed voor jouw hond nog interessanter te maken!

[split]https://www.maxenluna.nl/blog-voorkom-verveling