0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 14 juni 2023

HotDogs en CoolCats: Houd je huisdier koel deze zomer!

Het is de tijd van het jaar waarin de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen de pan uit rijzen. Hoewel de zomer voor ons mensen vaak betekent dat we kunnen genieten van het warme weer, kan het voor onze harige vrienden een beetje te veel van het goede zijn. Daarom hebben we hier een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je hond of kat koel blijft en de zomerse temperaturen kan trotseren!

1. Water, water en nog meer water
Net zoals wij mensen hydratatie nodig hebben om koel te blijven, hebben onze huisdieren dat ook nodig. Zorg ervoor dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is voor je hond of kat. Plaats meerdere waterbakken in verschillende delen van het huis en vul ze regelmatig bij. Je kunt zelfs overwegen om een automatische drinkfontein aan te schaffen, zodat het water continu vers blijft.

2. Chillen met ijs
Een leuke en verfrissende traktatie voor je huisdier is een ijslolly. Vul een ijsblokjeshouder of een Toppl of Tux met wat bouillon, vruchtensap of zelfs pindakaas (zorg ervoor dat deze veilig is voor huisdieren) en laat het bevriezen. Geef je harige vriend af en toe een ijslolly om op te sabbelen. Het helpt hen niet alleen af te koelen, maar biedt ook wat afleiding en plezier!

3. Schaduwrijke schuilplaatsen
Zorg ervoor dat je huisdier altijd een schaduwrijke plek heeft om naartoe te gaan als de zon te fel schijnt. Buitenshuis kun je een parasol of schaduwdoek plaatsen, zodat je huisdier zich kan terugtrekken in de schaduw. Binnenshuis kun je gordijnen of jaloezieën gebruiken om de zon buiten te houden en een koele omgeving te behouden.

4. Vloerkoeling
Wist je dat honden en katten zweetklieren hebben op hun voetzolen? Je kunt deze natuurlijke koelmechanismen benutten door een koele ondergrond te creëren. Leg een koelmat of een natte handdoek op de vloer waar je huisdier graag ligt. Dit zal helpen om hun lichaamstemperatuur te verlagen en ze comfortabel te houden.

5. Verkoelende speeltjes
Er zijn allerlei verkoelende speeltjes op de markt die je huisdier urenlang vermaak kunnen bieden. Denk aan speeltjes die je kunt invriezen of vullen met water, zoals de Chilly Penguin. Je harige vriend zal dol zijn op het jagen op deze speeltjes en het verfrissende effect zal hun lichaamstemperatuur laag houden.

6. Matig lichaamsbeweging
Hoewel beweging belangrijk is voor de gezondheid van je huisdier, moet je in de zomer de intensiteit van de activiteiten aanpassen. Vermijd het uitlaten of spelen tijdens de heetste uren van de dag en kies in plaats daarvan voor vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer de temperaturen iets lager zijn. Zorg er ook voor dat je hond of kat niet overbelast raakt en altijd toegang heeft tot water.

7. Een koele bries
Ventilatie is essentieel om een aangename omgeving te behouden. Zet ventilatoren aan in de kamers waar je huisdier het meeste tijd doorbrengt. Zorg er wel voor dat de ventilator niet rechtstreeks op je huisdier gericht is, omdat dit irritatie aan de ogen of luchtwegen kan veroorzaken. Een briesje kan een wereld van verschil maken!

8. Nooit achterlaten in een hete auto
Dit is een absolute no-go! Laat je hond of kat nooit achter in een geparkeerde auto, zelfs niet voor een paar minuten. De temperatuur in een auto kan in een oogwenk gevaarlijk hoog worden, zelfs met de ramen op een kier. Als je je huisdier mee wilt nemen, zorg er dan voor dat je altijd iemand hebt om op hen te passen wanneer je uit de auto stapt.

9. Regelmatige vachtverzorging
Een goede vachtverzorging is belangrijk, vooral in de zomer. Borstel je huisdier regelmatig om losse haren en klitten te verwijderen. Dit helpt de luchtstroom rondom de huid te verbeteren en oververhitting te voorkomen. Overweeg ook om je langharige huisdier een zomerkapsel te geven, maar zorg ervoor dat je niet te kort gaat, omdat de vacht ook beschermt tegen zonnebrand.

10. Let op de tekenen van oververhitting
Het is belangrijk om de tekenen van oververhitting bij je huisdier te herkennen. Let op hijgen, kwijlen, lusteloosheid, braken, trillen en een verhoogde hartslag. Als je vermoedt dat je huisdier oververhit is, breng hem dan onmiddellijk naar een koele ruimte, bied water aan en neem contact op met een dierenarts.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je harige vrienden koel blijven en genieten van de zomerse dagen. Vergeet niet om ook zelf te genieten van de zon, maar houd altijd de veiligheid en het welzijn van je huisdier in gedachten. Proost op een pawsome zomer!