0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 10 mei 2021

Hondenspeelgoed om verlatingsangst te voorkomen

Al ruim een jaar werken we massaal vanuit huis vanwege Covid-19 en velen van ons grijpen deze tijd aan om een hond in huis te nemen. Of dit nou een hond is uit het asiel, via een fokker of een jonge pup, we hebben alle tijd om het nieuwe gezinslid te socialiseren en zich helemaal thuis te laten voelen. Ook de honden die al in het huishouden aanwezig waren, genieten van de extra aandacht, maar wat als we straks weer naar kantoor mogen en meer weg zijn van huis? Volg deze tips om je hond zonder stress alleen thuis te laten: Tips om je hond alleen thuis te laten.

Voorkom verlatingsangst met het juiste speelgoed

Geef je hond een speeltje gevuld met iets lekkers voor mentale stimulatie. We noemen dat ook wel een puzzelspeeltje of interactief speelgoed. Hierdoor is de hond bezig met zijn of haar speeltje en zal hij minder bezig zijn met het feit dat hij alleen thuis is. Dit voorkomt verveling waardoor hij niet zo snel in je meubels of andere dierbare spullen zal gaan bijten. Maar let op; als de hond een puzzelspeeltje te moeilijk vindt, zal hij niet gemotiveerd raken en er niet mee willen spelen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is een kwartiertje "werken" aan een puzzel vergelijkbaar met een wandeling van een uur. Begin daarom niet te moeilijk en bouw de moeilijkheidsgraad langzaam op. Hieronder vind je de juiste speeltjes voor ieder niveau.

Beginner
Voor beginners vul je een speeltje waarbij brokjes er snel uit kunnen vallen. Dit wekt de nieuwsgierigheid en motivatie op om ermee te gaan spelen. Ze worden snel beloond voor hun nieuwsgierige gedrag.

Gevorderd
Verhoog de moeilijkheidsgraad met traktaties die niet makkelijk uit het speeltje kunnen vallen. Dit zal jouw hond aanmoedigen om een oplossing te zoeken om toch de traktatie te bemachtigen.

Expert
Vul het speelgoed met smeerbare lekkernijen, zoals notenboter, yoghurt of rauw voedsel. Voor een langdurige traktatie, kun je het speeltje met de natte vulling zelfs even invriezen voor een nog moeilijkere uitdaging. Het bevroren puzzelspeelgoed biedt ook heerlijke verkoeling in de zomer! Kijk hier voor hondentraktatie recepten.

Hond met West Paw Tux

West Paw Tux

De Tux is een van onze sterkste speeltjes voor de sterkste kauwers. De kleine Tux is geschikt voor kleine hondjes, de grote Tux voor honden met grotere kaken. Stop brokjes in de Tux voor beginners of verhoog de moeilijkheidsgraad en vul het speeltje met bouillon, jus of nat voedsel. Vries de traktatie in voor nog langer plezier en afkoeling. De Tux, en al het andere West Paw speelgoed, kan in de vaatwasser en is dus makkelijk weer schoon te krijgen.

West Paw Toppl

De Toppl is bekroond duurzaam puzzelspeelgoed dat is ontworpen om te worden gevuld met favoriete brokjes of lekkernijen. Binnenin zitten zachte, afgeronde noppen in een voorgevormde holte die de traktaties op hun plaats houden totdat de hond ze eruit duwt en kauwt.

Verdubbel de speeltijd en geef jouw hond nog meer uitdaging door de kleine en grote Toppl met elkaar te verbinden. Door de kleine en grote Toppl in elkaar te drukken, maak je er een leuke puzzel van. Door de Toppl te draaien zet je hem op slot en is het nog moeilijker om de traktatie eruit te krijgen. Dat is voor de experts!

Twee Toppl speeltjes samenvoegen

Om de uitdaging moeilijker te maken, zet je eenvoudig de kleinere en grotere Toppl op elkaar. S+L en L+XL maten grijpen in elkaar voor een extra uitdaging. Gebruik een wijnkurk om de opening aan de zijkant van de Toppl te blokkeren en vloeistoffen veilig binnen te houden. 

West Paw Rumbl

De Rumbl is de nieuwste toevoeging aan de Zogoflex Echo collectie van West Paw en daardoor geschikt voor zachte kauwers en pups. Het veerkrachtige materiaal van dit puzzelspeelgoed geeft jouw hond een onweerstaanbaar mondgevoel, terwijl het speelse gewiebel bijdraagt aan de opwinding en groots speelplezier.

De unieke Fish Trap-opening van de Rumbl zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt vullen met droogvoer of snacks, maar dat het er niet zomaar uitvalt. Hierdoor is de Rumbl ook als slow feeder te gebruiken om schrokgedrag te voorkomen. Er passen twee kopjes droogvoer in de large en één kopje in de small.

Hond met West Paw Rumbl

West Paw Qwizl

De Qwizl is speciaal ontworpen om honden bezig te houden hun favoriete snack eruit te krijgen. Het geeft mentale uitdaging maar is ook leuk om te gooien, halen en om op kauwen, zelfs als de traktatie al op is!

De Qwizl kan gevuld worden met brokjes, kauwstokjes of pindakaas maar kan ook gebruikt worden om interactief mee te spelen en te apporteren. Voor nog langer speelplezier en afkoeling in de zomer, leg je de Qwizl eerst in de vriezer wanneer deze gevuld is met pindakaas of natvoer.Hond met West Paw Qwizl

Welk West Paw traktatiespeeltje kies jij?

Kies een passend traktatiespeeltje voor jouw hond, bekijk onderstaande video of vraag Max&Luna om hulp bij jouw keuze.