Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Tips om je hond alleen thuis te laten

Placeholder

Je hond is natuurlijk vooral blij als jij thuis bent maar het is natuurlijk onmogelijk om de hele dag bij je hond te zijn. Volg dan deze tips om je hond alleen thuis te laten.

Tips om je hond alleen thuis te laten

Je hond is natuurlijk vooral blij als jij thuis bent. Honden zijn immers sociale dieren die van nature in een roedel leven. Ze zien hun baasjes ook als onderdeel van de roedel en willen graag bij ons zijn, ons observeren en met ons spelen. Het is natuurlijk onmogelijk om de hele dag bij je hond te zijn. Werk, school, vrienden en andere verplichtingen in je leven vragen ook je tijd en aandacht. Voel je je schuldig om je hond alleen thuis te laten?

Dat is niet nodig als je deze tips om je hond alleen thuis te laten van Max&Luna volgt:

Laat je hond niet te lang alleen

Voor de gezondheid en welzijn van je hond is het beter om je hond niet te lang alleen thuis te laten. Het verschilt natuurlijk per hond hoe lang deze alleen kan blijven. Volwassen honden (ouder dan 18 maanden) kunnen maximaal 4 tot 6 uur per dag alleen blijven. Puppies en jonge honden maximaal 2 uur achter elkaar.

Train je hond alleen thuis te zijn

Leer je hond dat alleen thuis zijn prima is. Dat je hond zich veilig kan voelen en weet dat je altijd weer terug komt. Vanaf het moment dat je je hond in huis krijgt (pup of volwassen) moet je het alleen kunnen zijn langzaam aanleren. Bouw dit dus langzaam op. Laat je pup dus eerst maar 2 minuten alleen door bijvoorbeeld naar een andere ruimte te gaan. Herhaal dit totdat je pup zich comfortabel voelt en ook jij je geen zorgen meer maakt. Ga dan 5 minuten weg en bouw dit telkens op tot je hond (en jij) het prima vindt om alleen thuis te zijn. Laat je hond wel eerst uit als deze nog niet zindelijk is zodat je niet een ongewenst 'cadeau' vindt als je terug komt.

Start in een specifieke ruimte

Laat je hond in het begin wennen aan een specifieke ruimte waar deze zich al comfortabel voelt en alleen kan zijn. Bijvoorbeeld de woonkamer of de plek waar je hond 's nachts slaapt. Vanaf het moment dat je hond daar alleen kan zijn, kan je ook andere delen van het huis bereikbaar maken mits je hond altijd naar de eerste ruimte terug kan gaan. Daar voelt je hond zich immers het meeste thuis.

Beloon je hond vooraf en niet achteraf

Veel baasjes maken de fout door hun hond te belonen als ze terug komen. Je hond moet juist het moment dat je weg gaat gaan waarderen. Geef je hond dus een beloning als je weg gaat en niet als je terug komt. Bij voorkeur een kauwstaafje zodat de aandacht van je hond wat langer naar iets lekkers gaat en niet naar jou.

Maak je hond moe

De beste manier om je hond alleen thuis te kunnen laten is door je hond eerst een goede work-out te geven met een wandeling of achter een bal aan rennen. De mate van beweging is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en fysieke gesteldheid van je hond. Ook mentale stimulatie maakt je hond vermoeid dus laat je hond tijdens het wandelen overal aan ruiken. Je hond zal dan snel zijn mand of kussen kiezen en in dromenland zijn als jij het huis verlaat.

Zorg dat je hond zich vermaakt

Als je hond alleen thuis is dan zoekt deze natuurlijk naar dingen om zich mee te vermaken. Een snackbal waarin je brokjes kan verstoppen is altijd een succes. Er zijn ook andere speeltjes waarmee je hond zich prima kan vermaken als jij er even niet bent. Hierdoor gaat je hond zich niet vervelen en gaat deze niet in je meubels of andere dierbare spullen bijten.

Wat doe je als je thuis komt?

Het belangrijkste als je na een langere tijd thuis komt is dat je hond gelijk liefde en aandacht krijgt. Ga lekker met je hond naar buiten of ga met hem spelen. Hierdoor krijgt je hond weer de nodige aandacht & beweging en vergeeft ie je zeker dat je 'm even alleen thuis hebt gelaten ;-)

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »