0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 maart 2023

Happy World Ocean Day!

Wist je dat de aarde voor 70% uit water bestaat en de meeste zuurstof uit de oceaan komt en níet uit het regenwoud? De oceanen bieden ons voedsel, werkgelegenheid en een prachtige onder-water-wereld. Daarnaast absorberen ze broeikasgassen en reguleren ons klimaat. We hebben dus veel te danken aan de oceanen.

Helaas gaat het momenteel niet zo goed met de oceanen. Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Daarnaast worden zeeën in rap tempo geplunderd, waardoor visbestanden zo snel krimpen dat wetenschappers zeggen dat zeeën over 35 jaar leeg zullen zijn. Vandaag op Wereld Oceanen Dag vragen we extra aandacht voor dit probleem.

Jij kunt op Wereld Oceanen Dag, maar ook daarna, iets terugdoen voor de oceanen. Maak het verschil, samen met Max&Luna!

Max&Luna geeft net zo veel om deze planeet als jij om je trouwe viervoeter. Daarom versturen we onze pakbonnen digitaal en letten we bij de inkoop van ons assortiment op duurzaamheid en kwaliteit. Hierdoor kunnen we veel artikelen aanbieden die bijdragen aan een schonere wereld. 

Kies duurzaam hondenspeelgoed

Tommy de Schildpad, David de Dolfijn en Sindy de Zeester hebben jouw hulp nodig! Elke dag wordt hun oceaan met meer en meer afvalplastic vervuild, daarom zijn deze Beco Pets hondenknuffels gemaakt van 80% gerecyclede materialen. 

Je kunt ook kiezen voor 100% recyclebaar hondenspeelgoed. Al het zero-waste Zogoflex®- speelgoed van West Paw is gemaakt van volledig gerecycled plastic. En omdat oude West Paw speeltjes weer worden gebruikt om nieuwe te maken, zijn ze oneindig recyclebaar. Duurzamer dan dit wordt het niet!

Sea the Change Collectie - Sailz

Sea the Change™

Speciaal voor World Ocean Day lanceert West Paw hun nieuwe Sea The Change™-collectie. Met de Sea The Change-collectie combineert West Paw eindeloos speelplezier met een gaaf design én dragen jij en je hond moeiteloos bij aan een beter milieu. De Drifty, Sailz en Snorkl worden namelijk gemaakt van Seaflex™: een exclusieve blend van herwonnen en gerecycled ocean bound-plastic en zero-waste Zogoflex®.

Wat is Ocean Bound-Plastic?

Ocean Bound-plastic is zwerfplastic dat op weg is naar de oceaan. Dit plastic wordt ingezameld in gebieden binnen 50 km van de kustlijn. Hierdoor wordt voorkomen dat dit plastic afval in de oceaan terechtkomt. Het hergebruik van dit plastic is een cruciaal element in de strijd tegen plasticvervuiling in de oceanen, aangezien naar schatting 80% van de plasticvervuiling afkomstig is van land.

Stop met plastic hondenpoepzakjes

Denk eens aan al die plastic zakjes die je hebt gebruikt tijdens het uitlaten van je hond. Vervang deze door volledig composteerbare zakjes, dan maak je echt het verschil! De Beco Pets Bags Compostable hondenpoepzakjes zijn gemaakt van maiszetmeel, een product van natuurlijke oorsprong wat volledig afbreekt nadat ze worden weggegooid in de afvalbak.

Kies voor bamboe

Bamboe is recyclebaar en daarom een uitstekend duurzaam alternatief voor plastic. Max&Luna biedt een stijlvolle collectie bamboe honden- en kattenvoerbakjes van District 70 en een trendy bamboe lijn van Beco in diverse kleuren en prints.

Naast voerbakjes hebben we ook een bamboe kattenbak. Deze is gemaakt van bamboevezels gemengd met rijstvliesjes, een bijproduct van de rijstteelt, wat resulteert in een afbreekbare kattenbak. De natuurlijke sterkte van bamboe maakt dat deze kattenbak net zo sterk en slijtvast is als plastic alternatieven. De kattenbak gaat hierdoor jarenlang mee waardoor je de impact van je kat op het milieu vermindert. 

Milieuvriendelijk kattenspeelgoed

Deze lijn met vrolijke en milieuvriendelijke kattenspeeltjes van Beco is super leuk om te zien, maar ook nog eens ecologisch verantwoord vanwege de gebruikte materialen. Iedere kattenknuffel is gevuld met 100% gerecycled materiaal van plastic flessen. Daarnaast is dit kattenspeelgoed onweerstaanbaar vanwege het aantrekkelijke kattenkruid dat in de knuffels is verwerkt.

Beco kattenspeeltje met kattenkruid

Krabmeubels van karton

Elke katteneigenaar weet dat katten dol zijn op karton. Het veelzijdige materiaal biedt katten veel leuke momenten, van krabben tot relaxen en van verstoppen tot spelen. De krabmeubels die Max&Luna verkoopt zijn gemaakt van het fijnste gerecyclede golfkarton dat vrij is van geuren en geen giftige lijmstoffen bevat. 

Bijvoorbeeld het District 70 Sardine krabmeubel. Voor dit sardienen blik is geen enkele vis gevangen en door de vorm is dit kattenmeubel een echte eyecatcher in jouw woning.

Design Katten Krabmeubel van gerecycled karton - District 70 Sardine

Speelgoed van hennep

Hennep groeit in overvloed, zonder dat hiervoor pesticiden gebruikt hoeven worden. Het groeit ongelofelijk dicht en hoog, waardoor kostbare landbouwgrond wordt vrijgemaakt voor andere gewassen. Het heeft weinig water nodig en geeft 60-70% van zijn voedingsstoffen terug aan de grond. Speelgoed gemaakt van hennep is dus ook een duurzame en bewuste keuze.

De BecoPets hondenbal aan een touw is gemaakt van een mix van hennep en katoen. De bal aan het touw is net als de BecoPets Ball gemaakt van plantaardig restafval, zoals bamboe en rijst. De natuurlijke vezels worden tot een poeder fijngemalen en door toevoeging van een biologisch afbreekbaar hars ontstaat een natuurlijk rubber dat in een vorm gegoten kan worden.

World Ocean Day selectie

Om jouw keuze voor honden- en kattenartikelen nog makkelijker te maken hebben we een World Ocean Day selectie gemaakt van alle duurzame producten waarmee jij samen met je hond of kat kan bijdragen aan een schonere oceaan. We wensen je heel veel shopplezier!

World Ocean Day selectie

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-World-Ocean-Day