Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 1 mei 2021

Gezond speelgoed voor jouw kat

Kattenspeeltjes waar je kat lang gezond mee blijft? Luna heeft ze gevonden! Voerpuzzels en snackballen zijn namelijk leuk, geven lekkers én hebben grote voordelen voor elk kattenlijf. Ontdek ze allemaal!

Blije kat

Reageert jouw kat op een touwtje dat je over de vloer trekt? Op een balletje dat voor zijn neus langs rolt? De beweging activeert zijn jagersinstinct en dat maakt hem blij. Nou hoeven onze katten niet meer op jacht voor hun eten - dat krijgen ze met een glimlach geserveerd door hun baasje - maar dat zouden ze wél leuk vinden.

Een snackbal met wat kattensnoepjes erin kun je inzetten als speeltje. Verveling van je huisdier is er niet meer bij en heeft je kat na een tijdje spelen een paar snoepjes te pakken, dan zal hij tevreden wegdromen. Heb je een kitten in huis? Die kan zijn speelsheid kwijt bij deze snackbal in de vorm van ei. Dat ziet er nog erg grappig uit ook!

Betere spijsvertering

Hele brokjesmaaltijden kun je in een katten voerbal stoppen. Doordat je kat moeite moet doen om zijn brokjes te pakken te krijgen, zal hij maar kleine porties eten. Schrokken is er niet meer bij, en dat is wel zo prettig voor zijn spijsvertering.

Op dieet

Is je kat net wat te zwaar, dan vul je de bal met wat minder brokjes dan hij gewend was. Die hoeveelheid kun je natuurlijk ook in een bakje doen, maar doordat je kat met een voerbal flink aan de slag moet om zijn eten te bemachtigen, verliest hij behoorlijk wat calorieën. Je kat is ongemerkt op dieet, raakt een deel van zijn overgewicht kwijt, en zit na een tijdje een stuk lekkerder in zijn vel!

Stralend gebit

En wist je dat er speciale kattensnoepjes zijn die plaque en tandsteen verwijderen en voorkomen? Geef je kat als toetje of tussendoortje een paar snoepjes in zijn voerbal. Fijn voor je kat, want die krijgt minder snel gebitsproblemen en fijn voor jou, want dit is wel een heel makkelijke manier om je huisdier met zijn gebitsreiniging te helpen!

Snackspeelgoed en voerpuzzels

Daag je kat mentaal en fysiek uit met snackspeelgoed of voerpuzzels. Stimuleer het jachtinstinct door je kat te laten ‘jagen’ op zijn tussendoortje. Door de kat te laten jagen op zijn snack voorkom je verveling en veelvoorkomende (slechte) gewoontes van je kat. Denk aan: schrokken en overgeven, nachtelijk kattenkwaad, plassen buiten de kattenbak, slopen en overgewicht. Door jouw kat zijn natuurlijke jachtinstinct te laten gebruiken, wordt hij gezonder en gelukkiger en daarmee word jij dat ook.

Heb jij je kat en zijn voerbal op een leuk moment kunnen fotograferen? Mail ons dat moment, we delen het graag!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-gezond-speelgoed-kat