0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 9 juni 2022

Waarom hebben honden probiotica nodig?

Veel hondeneigenaren kennen het verschijnsel van gevoelige darmen bij hun hond maar al te goed. Infecties door bacteriën, virussen en parasieten zijn hiervan veelal de oorzaak. Voor honden die hierbij ondersteuning kunnen gebruiken, heeft Greenfields een voedingssupplement ontwikkeld. Probiotics+ herstelt de natuurlijke balans in de darmen en ondersteunt de spijsvertering. Maar wat doet dit voedingssupplement en waarom heeft een hond eigenlijk probiotica nodig?

Wat zijn probiotica?

In onze mensenwereld maken we voedsel zo schoon mogelijk, maar in de vrije natuur eten dieren volop dingen die bacteriën bevatten, zowel goede als slechte bacteriën. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aanvullen van het dieet van de hond met goede bacteriën in de vorm van probiotica een gunstig effect kan hebben op het darmstelsel.

Probiotica vind je in supplementen en in bepaalde voedingsmiddelen. Het zijn levende micro-organismen in de vorm van bacteriën en gisten die in verschillende delen van het lichaam van je hond leven, waaronder het maagdarmkanaal.

Zowel het lichaam van de mens als dat van de hond zit vol met bacteriën - probiotica worden beschouwd als 'goede' bacteriën omdat ze de darmen gezond houden en 'slechte' bacteriën tegenwerken die problemen kunnen veroorzaken, variërend van infecties tot ernstige ziekten.

Wat is het verschil tussen prebiotica en probiotica?

Probiotica bevatten levensvatbare bacteriën en helpen de balans tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën te herstellen. Een prebioticum, zoals voedingsvezels of oligosachariden, is een voedingsbron voor de 'goede' bacteriën in de darmen.

Hoe zien Probiotica eruit?

Voorbeelden van probiotica zijn gefermenteerde zuivelproducten, zoals yoghurt, en andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals zuurkool en tempeh. Probiotische voedingssupplementen in de vorm van capsules of poeder bevatten de micro-organismen in een slapende toestand.

Wat doen probiotica voor honden?

Van probiotica wordt gezegd dat ze helpen bij de vertering van voedsel, voedingsstoffen en vitaminen aanmaken, potentiële ziekteverwekkers afweren en het immuunsysteem stimuleren. Wanneer gunstige microben beschadigd of vernietigd worden, kunnen symptomen als maagklachten of andere gezondheidsproblemen optreden. Daarom raden dierenartsen het gebruik van probiotica aan om de productie van gunstige bacteriën in het lichaam van een hond te helpen stimuleren.

Wat doen probiotica voor honden nog meer?

Buiten een verbetering van symptomen zoals winderigheid, zachte ontlasting of braken, kunnen probiotica ook helpen ontstekingen in het lichaam van je huisdier te verlagen. Wanneer je probiotica samen met andere therapieën gebruikt, kunnen ze helpen om problemen zoals allergieën of artritis te verbeteren.

Zijn probiotica voor honden echt nodig?

Als je huisdier een uitgebalanceerd dieet van hoge kwaliteit krijgt, zijn probiotica misschien niet per se nodig. Maar als honden een dieet van rauw voedsel krijgen, dan is het zeker het overwegen waard om probiotica toe te voegen als hulpmiddel bij de spijsvertering van de hond.

Heeft jouw hond last van dunne ontlasting, obstipatie, winderigheid of een gevoelige spijsvertering? Dan zijn probiotica een goede aanvulling op het eetpatroon van de hond. Deze bieden ondersteuning aan onrustige darmen en minder goede spijsvertering.

Wat is een goede probiotica voor de hond?

In Greenfields Probiotics+ zijn 5 ingrediënten gecombineerd, waaronder 2 prebiotica en 1 probioticum. Samen zorgen deze hoogwaardige inhoudsstoffen ervoor dat de darmen vanuit verschillende invalshoeken worden ondersteund.

Greenfields Probiotics+ bevat 3 gepatenteerde ingrediënten: Lynside®, Profeed®, Oralin®, Resveratrol en Vitamine B12. Deze formule is ontwikkeld op basis van recente wetenschappelijke studies.

Resveratrol is een antioxidant, verhoogt de weerstand, werkt antiviraal en heeft een gunstige invloed op (on)gewenste processen in het lichaam.

Lynside en Profeed zijn beide prebiotica en stimuleren de groei van de goede bacteriën in de darmen, die op hun beurt weer de slechte bacteriën aanpakken. Hierdoor ontstaat er een optimale gezondheid in de darmen.

Oralin is een bacteriestam die de 'goede' bacteriën in de darmen ondersteunt door deze aan te vullen. Elke capsule bevat ruim 500 miljoen Enterococcus faecium bacteriën. Studies hebben aangetoond dat Enterococcus faecium helpt de consistentie (een gezonde vorm) van de ontlasting te normaliseren. 

Greenfields Probiotics+ kan worden toegediend aan honden die overgevoelige darmen hebben, wat zich veelal uit in diarree en winderigheid. Daarnaast kan het worden toegediend na een antibioticakuur om de darmflora weer te herstellen.

Dit supplement is makkelijk toe te dienen en is geschikt voor alle honden vanaf een leeftijd van 4 weken.

Hoe snel werkt probiotica bij honden?

Het effect van probiotica is sterk afhankelijk van de oorzaak, de mate van het probleem en natuurlijk ook de conditie van de hond. Het effect van probiotica zal normaal gesproken na 2-4 dagen zichtbaar moeten zijn. Als er na 8 weken geen resultaat aantoonbaar is, dan doet de probiotica niet zijn werk voor jouw hond.

Heb jij ervaring met het toedienen van probiotica aan je hond of heb je advies voor andere baasjes? Wij zijn benieuwd! Laat je horen in de reacties hieronder.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-poep