Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 1 januari 2021

Voldoende beweging voor hond en kat

Goede voornemens

Veel mensen melden zich in januari bij een sportschool, stoppen met roken en gaan voor een actievere levensstijl. Jij ook? Laat je goede voornemens niet alleen gelden voor jezelf, maar maak je hele huishouden gezonder. Ook de honden en katten in jouw gezin hebben veel baat bij een gezonde(re) levensstijl en voldoende beweging. Veel Nederlandse huisdieren hebben overgewicht, waar zij vaak meer last van hebben dan je door hebt. Tijd dus voor verandering!

Bewegen is gezond voor jou en je hond

Ga jij vol frisse tegenzin naar buiten op je hardloopschoenen? Neem je hond dan mee voor een stukje rennen! Dat is zowel voor jou als je hond leuk en versterkt jullie band. Ideaal hiervoor is de speciale hardloopriem van Kurgo. We moeten toegeven dat het niet bij elke hond gelijk vanaf het begin goed zal gaan.. eenden, andere honden of schaduwen kunnen ook zeer interessant zijn. Oefening baart kunst en hardlopen samen met je hond is iets wat je veel honden aan kunt leren. Dan moet je ze natuurlijk niet bij elke boom laten snuffelen, anders tikken jullie nooit de 5 kilometer aan. 

Puzzelen voor honden

Is hardlopen met je hond echt een brug te ver, maar wil je jouw hond wel aan het (denk)werk zetten. Dan is een interactieve puzzel voor honden een goed idee om het nieuwe jaar mee te beginnen. Ook de hersenen van je hond vinden het fijn om uitgedaagd te worden en dat kan prima binnenshuis met een uitdagende puzzel. In de Max&Luna Shop vind je een grote variatie aan uitdagende en interactieve spellen voor je hond!

Daag je kat uit

Ligt jouw (binnen)kat de hele dag heerlijk te luieren in de vensterbank en kan hij of zij wel wat beweging gebruiken? Begin om variatie aan te brengen in de speelmogelijkheden voor je kat. Zo kun je denken aan interactief kattenspeelgoed, dit uitdagende speelgoed beweegt en/of maakt geluid en zorgt gegarandeerd voor uren speelplezier!

Komt jouw kat alleen voor het eten uit zijn of haar mandje? Dan kun je denken aan speelgoed voor katten waarvoor ze wel in beweging moeten komen. Om de maaltijd wat spannender en uitdagender te maken bestaan er verschillende soorten voerballen. Het idee hierachter is dat je kat 'op jacht' moet om het eten te bemachtigen. Hiermee wordt het natuurlijke jachtinstinct gestimuleerd en krijgt je kat automatisch de nodige beweging!

We zijn benieuwd naar jullie suggesties en tips om van 2021 een goed en gezond jaar te maken!

 

[split]https://www.maxenluna.nl/blog-voldoende-beweging