0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 20 oktober 2020

Hoe kies je het beste kattenbed?

In het zonnetje ligt je kat zelfs op een kale vloer lekker, maar op andere momenten – je huisdier slaapt immers zo'n beetje de helft van zijn leven – heeft hij graag iets zachts onder zich. Nu is er op slaapgebied voor katten nogal wat te vinden, dus waar kun je op letten bij het kiezen van het perfecte kattenbed? 4 punten ter overweging.

1 Het formaat

Standaard meet een kattenmand zo'n 35 - 40 cm. Hierin kan je kat zich lekker oprollen en het past vaak prima in een hoekje van de bank. Er zijn ook kussens met een flinker formaat. Van 90 x 70 cm bijvoorbeeld, waar je kat languit op kan liggen en waarop hij ook plaats heeft om te spelen. Hier moet je natuurlijk de ruimte voor hebben, maar je kat zal er veel plezier aan beleven.

2 De vorm

Het verschil tussen een kussen en een mandje voor je kat zit hem in de opstaande randen. Daardoor heeft je huisdier nog meer het idee dat hij zijn eigen nestje kan creëren en voelt hij zich geborgen. Er zijn ook flexibele kattenbedden die je tot mandje kunt omvormen of met een pluchen flap om onder weg te kruipen. Pluche manden met een dikke opstaande rand hebben een kalmerend effect op huisdieren en bieden daarom een comfortabele en veilige slaapplek.

Voor extra geborgenheid kan er ook gekozen worden voor een kattenhuisje, een plekje waar jouw kat zich helemaal kan terug trekken en ongestoord kan slapen.

3 Het materiaal

Zacht, dat zijn de meeste kattenkussens en mandjes wel. Maar zit er traagschuim of memory foam in, dan vormt de vulling zich automatisch naar het lichaam van je kat, waardoor die uiterst comfortabel naar dromenland vertrekt. En waar zeker wat oudere katten van houden, is een mandje dat een warm gevoel geeft of zichzelf verwarmt. Hun spieren en gewrichten zullen makkelijker ontspannen en daar voelt een senior zich wel zo prettig bij.

Een pluspunt, ook van spullen voor je huisdier, is wanneer deze op duurzame wijze geproduceerd zijn en bijvoorbeeld van ongebleekt materiaal zijn samengesteld. En wordt een kussenhoes tijdens het gebruik vies, dan is het ideaal als je deze kunt afnemen en in de wasmachine kunt opfrissen. Zo doe je er flink wat langer mee!

4 Het dessin

En dan wil het oog ook nog wat, want laat je zo'n kussen in je interieur in het oog springen of juist niet? Ga je voor een roze-, paars-, beige- of zwartgestreept kussen of mandje? Kies je voor iets van ribfluweel, met knalkleuren? Is je huisdier een 'dame' en krijgt ze een mand die helemaal past bij het seizoen? Of ga je voor een unieke print of design? Een mand met een opdruk van een blikje? Of wordt jouw kat de nieuwe redder in nood, met een kattenbed met reddingsboei ontwerp.

Met wat voor model, kussen of mand, doe jij jouw kat én jezelf een plezier? Stuur ons een leuke foto, we delen hem graag met andere Max&Luna vrienden!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-kattenmand