0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 februari 2021

Welke kattenrassen zijn geschikt voor mensen met een allergie

Een allergie hebben is heel vervelend en stelt kattenliefhebbers vaak voor een dilemma. Immers: een kat produceert veel huidschilfers, die zich via zijn vacht verspreiden en die baasjes in wandelende reclames voor anti-allergiemiddelen kunnen veranderen. Gelukkig zijn sommige kattenrassen beter geschikt voor mensen met een allergie dan je zou denken. Geen enkele kat is echt hypoallergeen, maar sommige eigenschappen maken dat mensen met een allergie bijna niet op bepaalde rassen reageren. Een top 6.

1. Sphynx

Mensen met een kattenallergie zijn vaak niet alleen allergisch voor de huidschilfers, maar ook voor het speeksel van een kat. Daar zit een bepaald eiwit in. Katten met een vacht likken deze schoon, waardoor speeksel zich via de vacht in de omgeving verspreid. De Sphynx is kaal en daarom speelt dit probleem minder bij dit ras. Dit intelligente en speelse dier is daarom heel geschikt voor allergische mensen.

2. Devon Rex

De Devon Rex heeft erg kort haar. Hij verliest er bovendien weinig van en is daarom heel geschikt voor mensen met een allergie. Deze kat is sociaal, speels en energiek.

3. Cornish Rex

Net als de Devon Rex heeft de Cornish Rex geen lang haar, alleen een ondervacht. Hij verliest weinig haar en is daarom de perfecte kat voor allergische mensen. Het is een intelligente, avontuurlijke kat, die vanwege zijn bouw bekendstaat als 'de Greyhound van de kattenwereld'.

4. Peterbald

Ook de Peterbald is een bijna haarloze kat, die daardoor weinig allergenen verspreidt. Het is een vrij nieuw ras, dat pas sinds 1994 erkend is. Deze katten zijn slank, gestroomlijnd en aanhankelijk, en raken erg aan hun baasje gehecht.

5. Siberische kat

Het verbaast je misschien, omdat hij zo'n dikke vacht heeft, maar de Siberische kat verspreid heel weinig van het eiwit waar sommige mensen zo allergisch voor zijn. Dat komt omdat hij er van nature weinig van aanmaakt, dus als hij zich schoonlikt, komen er minder allergenen vrij dan bij andere katten. Het is een heel slim en behendig ras.

6. LaPerm

De LaPerm heeft, net, als de Rexen eigenlijk alleen een ondervacht. Deze is zacht en krult. Hij verliest weinig haar en dat maakt 'm geschikt voor mensen die allergisch zijn. Dit is een heel aanhankelijk dier, dat echt deel uit gaat maken van je gezin.

7. Bengaal

De vacht van de Bengaal is kortharig, dik en glad. De Bengaal heeft een dichte ondervacht die stug aanvoelt en weinig ruift. Bovendien wast een Bengaal zich zeer veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Voor mensen die allergisch zijn
voor het haar van katten hebben met de Bengaal doorgaans weinig last.

Heb jij, vanwege een allergie een van deze katten? We horen graag je ervaringen. Stuur Max&Luna een mailtje of zet je reactie hieronder.

Reacties

 • Door Hanny, 17 juni 2023

  Mijn dochter en twee kinderen zijn allergisch voor katten. En ze willen er ZO graag 1. Wat te doen?

 • Door Marielle, 29 juli 2022

  Hi!
  Wij hebben 2 Siberische katten! En mijn man is normaal gesproken echt super allergisch voor katten, bij deze dus helemaal niet! Ook al hebben ze veel vacht. Wij mochten bij onze cattery eerst komen kijken of hij ec...

 • Door Noëlle, 1 april 2022

  Wij zouden graag een huisdier willen wat ook alleen kan zitten, toen kwamen we uit bij een kat. Echter ben ikzelf erg allergisch… wat is de kat die het meest hypoallergeen is? Ik wil het sowieso nog een keer testen door ...

 • Door Matthijs, 18 januari 2022

  Let op!
  De nummer 1. Sphynx is niet 100% goed voor mensen met een allergie. De slijm van de katten bevat nog steeds cellen waar een allergisch persoon een allergische reactie van kan krijgen!

  Je kan zowe...

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden