0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 24 mei 2018

Welk hondenras is het slimst?

Jouw hond is uiteraard de allerliefste, mooiste en leukste hond ter wereld. Daar twijfelen wij geen moment aan. Het grappige is dat ieder baasje dit over zijn eigen hond zegt. Maar is hij ook de slimste? Bekijk Max&Luna's slimste hondenrassen top 5!

Er is veelvuldig onderzoek gedaan naar de slimste hondenrassen en daaruit zijn interessante uitkomsten naar voren gekomen. Neem bijvoorbeeld de Poedel, dat blijkt een van de meeste intelligente hondenrassen te zijn! Wie had dat gedacht.

Ben je op zoek naar een intelligent hondenras? Bekijk dan het volgende top 5 lijstje maar eens:

1. Border Collie: de slimste hond

Over de nummer 1 positie is geen enkele twijfel. Ze zijn speciaal gefokt om zelfstandig beslissingen te nemen en hebben het vermogen probleemoplossend te handelen. De Border Collie is een hardwerkende, trouwe en hele intelligent hond.

2. Poedel

Dat de Poedel zo hoog scoort zal wellicht veel mensen verbazen. Poedels zijn ontzettend intelligent en goed trainbaar. Ze blinken uit in het aanleren van trucjes op het gebied van behendigheid en apporteren

3. Duitse Herder

De Duitse Herder is een snelle leerling en bovendien zeer gehoorzaam. Het is belangrijk om consequent te zijn, regelmatig te belonen en met respect te trainen. Ze zijn zeer goed in het opsporen van zaken, behendig en beschermend. Niet voor niets worden Herders vaak ingezet als politiehond.

4 Golden Retriever

De Golden Retriever blinkt uit in gehoorzaamheid en behendigheid. Bovendien is dit ras zeer loyaal, geduldig en trouw. De ideale metgezel voor bijvoorbeeld blinden of hulpbehoevende mensen.

5 Ook al zo'n slimme hond: de Dobermann

De Dobermann is gefokt om te waken en is onuitputbaar, dapper en wil graag werken. Het ras is zeer gehoorzaam en gemakkelijk te trainen.

Een intelligente hond is overigens niet voor iedereen geschikt, zo'n slim beestje kan namelijk snel verveeld raken als hij lang alleen thuis gelaten wordt. En verveelde honden gaan dingen doen die hun baasjes vaak niet zo leuk vinden. Intelligente honden hebben vaak meer moeite om langdurig alleen thuis te zijn en willen graag 'vermaakt' worden. Het is overigens ook niet zo dat een slim hondenras automatisch te trainen is. Ze moeten van nature ook een wil hebben om te 'pleasen'.

We zijn benieuwd wat jij je hond allemaal geleerd hebt! Stuur je video of leuke foto's naar [email protected] of plaats ze hieronder bij de reacties.