Shopping Cart Pixel
Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Wat kun je doen als je hond wordt gestoken door een wesp?

Placeholder

Wat je kunt doen wanneer je hond door een insect gebeten of gestoken is. En waarom het heel handig is het nummer van je dierenarts in je telefoon te zetten.

Wat kun je doen als je hond wordt gestoken door een wesp?

Honden zijn speels en hebben de neiging te happen naar alles wat beweegt. Zo kunnen ze ook per ongeluk een bij of wesp treffen. Het diertje, dat denkt dat de aanval de beste verdediging is, prikt de hond meteen. Die schrikt en zal een bult en een tijdje jeuk hebben, maar dan is het leed vaak wel geleden. Wat je als baasje in zo'n geval kunt doen is de angel verwijderen, mocht die na de steek in de hond zijn blijven zitten, en eventueel wat ijs tegen de prikplek leggen om een zwelling te voorkomen.

Is de schrik groot?

Mocht je hond zo geschrokken zijn van de prik of beet dat hij niet te behandelen is, probeer hem dan mee naar de dierenarts te nemen voor een deskundige controle. Het kan zomaar zijn dat je huisdier op een slecht bereikbare plek geraakt is waar de dierenarts beter bij kan dan jij.

Een allergische reactie?

Ook lastig wordt het voor je huisdier wanneer hij allergisch is voor insectensteken. Dan kan je hond binnen enkele minuten na de steek in shock raken, in ademnood komen en bezwijken. Het komt zelden voor, maar mocht nou net jouw hond de pech hebben allergisch voor wesp- en bijensteken te zijn, dan is snel contact met jullie dierenarts geboden. Zet dus het nummer van de dierenarts in je telefoon. Het nummer van je huisarts heb je tenslotte ook altijd standby. Zo kun je ook als je huisdier iets mankeert snel de juiste hulp inschakelen. Bovendien kan de dierenarts je tips geven hoe je je hond in de toekomst bij een insectensteek kunt helpen.

Wat doe jij om je hond rustig te houden wanneer je hem wilt onderzoeken? Laat het ons weten!

Reageer als eerste!


* Verplichte velden