0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 25 maart 2018

Waarom plast mijn kat op de deurmat?

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Larissa, haar poes Jack plast regelmatig op de deurmat. Ze vraag zich af wat ze hiertegen kan doen.

Vraag

Ik heb een vraag over mijn poes Jack. Ze is 4 jaar en sinds het begin gebruikt ze netjes de kattenbak.

Alleen plast ze ook vaak op de voordeurmat. Ik heb dit al met van alles schoongemaakt maar ze blijft het doen. Hebben jullie een oplossing?

Antwoord

Helaas een probleem dat vaker voorkomt bij katten, maar uiteraard zeer vervelend. Het kan zijn, omdat zij het specifiek en herhaaldelijk bij de voordeur doet, dat het in het geval van Jack om haar territorium gaat. Misschien dat er buiten een buurtkater loopt waar ze aan wilt duidelijk maken dat dit haar territorium is.

Daarnaast zijn de 'vaste kattenbak regels' natuurlijk om ze dagelijks te verschonen en één kattenbak meer te hebben dan dat er katten in huis zijn. Dus als er 2 katten in huis zijn is het advies om 3 kattenbakken te hebben.

Bij het schoonmaken van de plek is het belangrijk dat er geen bleek in de schoonmaakproducten zit. Dit zou de plek juist erg aantrekkelijk maken. De plek zou ook nog behandeld kunnen worden met verschillende producten die het plasgedrag kunnen helpen voorkomen, zoals Feliway. In deze spray zitten synthetische feromonen die een kalmerend effect op katten heeft.

Mocht dit allemaal niet helpen dan raden wij toch aan om even contact op te nemen met een kattengedragstherapeut.

Veel succes gewenst met Jack - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-Kattenplas