0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 26 augustus 2022

Kunnen katten vegetarisch eten?

Katten zijn carnivoren en hebben hun dagelijkse portie dierlijke eiwitten nodig om te overleven. Het zou daarom theoretisch niet mogelijk zijn om een kat vegan of vegetarisch te laten eten omdat dit kan leiden tot voedingstekorten. Imby heeft hiervoor de oplossing gevonden met Insect-based kattenvoer.

Insect-based kattenvoer als voedzaam alternatief

Kattenvoer op basis van insecteneiwit bevat alle aminozuren en mineralen die een kat nodig heeft, maar is vrij van dierenleed en heeft een zeer lage impact op ons milieu. De CO2 uitstoot van insect-based kattenvoer is vele malen kleiner dan vis, kip of vlees uit de vee-industrie.

Welk insecten eet mijn kat?

Als je kat buiten komt, eet hij volop kleine insecten. Katten vinden insecten heerlijk! In insect-based kattenvoer zitten geen insecten, maar het zijn brokjes op basis van insecteneiwit. Voor Imby’s kattenvoer is gekozen voor het gebruik van de larve van de meeltor, ook wel de meelworm genoemd. Er zijn 4 stadia in ontwikkeling van de meeltor: ei–larve–pop–adult.

Zodra de larven volgroeid zijn, worden ze snel gestoomd, wat resulteert in een snelle en stressvrije dood. Insecten hebben niet de nociceptoren die zoogdieren en mensen in staat stellen pijn te voelen. In vergelijking met het slachtproces van koeien, varkens en gevogelte, kan dit gezien worden als een humanere manier van doden.

De larve van de meeltor heeft een hoge verteerbaarheid en is rijk aan proteïnen (70%). Voor wie op zoek is naar een duurzaam en diervriendelijker alternatief voor kattenvoer, is insect-based kattenvoer een goede oplossing.

Taurine is onmisbaar voor de kat

Taurine is één van de noodzakelijke aminozuren voor een kat. Katten kunnen deze voedingsstof niet zelf aanmaken en zijn aangewezen op dierlijke eiwitten om aan hun taurine behoefte te voldoen. Insecteneiwit bevat taurine en daarbovenop wordt ook nog extra taurine aan de Imby brokjes toegevoegd. Zo komt jouw kat niets tekort!

Speciaal voor kieskeurige katten

Eet jouw kat liever natvoer dan zijn droge brokjes? Dan heb je een kieskeurige eter in huis. Je zult verbaasd zijn over de reactie van je kat op insect-based kattenvoer. Katten zijn namelijk dol op de knapperige smaak van insecteiwitten en ook het hoge eiwitpercentage valt zeer goed in de smaak.

Gezonde urinewegen & gewrichten

Katten hebben relatief vaak problemen met hun urinewegen. Het toevoegen van veenbessen en een laag gehalte aan magnesium en fosfor, helpt de blaas en urinewegen gezond te houden. Een ander veel voorkomend probleem bij katten zijn gewrichtsaandoeningen; ongeveer één op de drie katten heeft hier last van. Brandnetel, glucosamine en chondroïtine ondersteunen een goede gezondheid van de gewrichten.

Hypoallergene kattenvoeding

Als er een voedselallergie wordt ontdekt bij katten, wordt dit meestal veroorzaakt door rund, vis of tarwe. Insect-based kattenvoer is vrij van deze veelvoorkomende allergenen en is daarom een perfecte oplossing voor katten met allergie problemen.

Dierenvoeding goedgekeurd door dierenartsen

Voeding op basis van insecteneiwit wordt tegenwoordig gezien als één van de meest hypoallergene voedingen op de markt, voornamelijk omdat deze recepturen geen dierlijke eiwitten, noch zuivelproducten bevatten. Dierenartsen schrijven deze voeding voor aan honden en katten met voedingsallergieën.