0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 12 april 2021

Mijn kat is vaak weg, waar gaat hij/zij heen?

Heb jij een kat die graag aan de wandel gaat en soms wel een week niet thuis is? Dat is super vervelend. Jij maakt je als baasje dan zorgen om je kat, terwijl die waarschijnlijk de tijd van zijn leven heeft en op vogels en muizen aan het jagen is. Wat kan de reden zijn? En belangrijker nog, wat kun je eraan doen?

Je kat heeft een tweede huisje

Niet alle katten zijn even loyaal aan hun baasjes. Is er in de buurt een ander leuk huis met eten en speelgenootjes? Dan kan het zijn dat je kat daar een paar dagen in de week verblijft. Daarom is het heel belangrijk dat je kat gechipt is en de juiste gegevens hierbij geregistreerd staan. Daarnaast kan je je kat voorzien van een halsbandje met je 06-nummer. Als mensen je kat dan willen terugbrengen, kunnen ze jou makkelijk bereiken.

Je kat vindt het huis te druk

Heb je net een baby gekregen of heb je kleine kinderen, dan is de kans groot dat je kat het huis te druk vindt. Vinden je kinderen het heel leuk om met je kat te spelen en constant je kat op te tillen? Je kat kan dit misschien minder leuk vinden. Zorg dat je kat ook een rustige plek heeft in huis waar hij lekker kan slapen zonder gestoord te worden. Koop bijvoorbeeld een kattenhuis of kattentipi. Spreek met je kinderen af dat de kat niet gestoord mag worden als de kat ligt te slapen in zijn kattenhuis of als hij zich heeft teruggetrokken in een slaapkamer of op zolder.

Volgen met een GPS tracker

Wil je weten waar je kat zoal uithangt? Rust je kat dan uit met een speciale katten gps-tracker. Volg alle avonturen van je huisdier en ontdek al zijn/haar favoriete plekjes. De meeste trackers worden bevestigd aan de halsband van de kat of hond. Met behulp van een app is je kat live te volgen. Daarnaast is de looproute te bekijken en ontvang jij als eigenaar meldingen bij beweging van het dier.

Goed om te beseffen: katten kunnen de gps-tracker verliezen en de batterijduur is beperkt. Daarnaast zijn de trackers nog best zwaar om de nek voor katten. En net als met alle halsbandjes is er een grotere kans dat ze ergens aan blijven haken. Een gps-tracker is in ieder geval geen vervanging voor de microchip!

Langer dan een week weg

Is je kat opeens langer weg dan normaal of is het niets voor jouw kat om niet thuis te komen? Geef aan zoveel mogelijk mensen door dat je jouw huisdier kwijt bent. Plaats advertenties, hang flyers op, maar het belangrijkste is: blijf zoeken en geef de moed niet op! 

Bel of bezoek het dierenasiel in jouw buurt en neem contact op met de dierenambulance. De dierenambulance kan je vertellen of je vermiste kat misschien een ongeluk heeft gehad. Mocht dat niet het geval zijn, geef hen dan ook de vermissing door. 

Geef je kat op als vermist op de site Amivedi en Mijn Dier is Zoek. Meldt de vermissing van je kat via social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. Vraag mensen mee te kijken, geef uitgebreide informatie over het uiterlijk van jouw kat met daarbij een goede foto en de plaats / straat van vermissing. Meestal is je kat dan binnen de kortste tijd weer terecht!

Weet jij waar jouw kat naartoe gaat als die weer eens nachtje niet naast je ligt, of heb jij een grappig verhaal over je vreemdgaande kat? Vertel het ons in de reacties.