0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 26 november 2018

Honden en mobieltjes

Honden zijn gevoelig en begrijpen ons altijd. Als je gestressed, boos of bang bent, dan voelt je hond dat aan. Je hebt vast wel eens ervaren dat je hond je met een begrijpende, empathische blik aankijkt terwijl hij zijn kop in je schoot legt of dat hij je een vriendelijke lik in je gezicht geeft om je te steunen als je het moeilijk hebt.

Honden voelen het ook wanneer ze genegeerd worden. Uit een recente studie blijkt zelfs dat honden depressief kunnen worden als hun baasjes teveel tijd op hun mobiele telefoon besteden.

Honden zijn goed in het analyseren van lichaamstaal. "Ze herkennen expressies in ons gezicht, dus als wij op onze telefoon kijken en ongeinteresseerd zijn in onze hond terwijl zij aandacht vragen, dan is dat hetzelfde als je hond negeren" zegt de Amerikaanse dierenarts Dr. Alexander Collanda als reactie op het onderzoek.

Genegeerd worden is natuurlijk nooit leuk voor je hond en al helemaal niet als je naar een filmpje kijkt van een andere hond die net iets grappiger lijkt dan je eigen hond.

Honden helpen ons juist om minder stress te kijken. Veel onderzoeken bewijzen dat het aaien en tijd doorbrengen met honden het stress hormoon cortisol in onze lichaam vermindert. Interactie met je hond helpt bovendien bij angst, depressie en om de bloeddruk te verlagen. En bovenal: van je hond aaien en aandacht geven word niet alleen je hond maar ook jij blij!

Dus verveel jij je en ga je daarom op je mobiel kijken? Denk dan eens aan de volgende leuke activiteiten met je hond:

1. Maak een berg van herfstbladeren waar je hond lekker doorheen kan rennen

2. Maak een lang wandeling en laat je hond de weg wijzen

3. Spreek af met het leukste speelmaatje van je hond

4. Maak een ballenbad voor je hond in huis

5. Ga ballen gooien en laat je hond apporteren

6. Maak een ritje in de auto en laat het raam een stukje open

7. Bak lekkere honden koekjes

8. Geef je hond een fijne hondenmassage

9. Leer een hond een nieuw trucje en geef een beloning

10. Pak een zachte hondendeken en kruip samen op de bank