0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 december 2022

Hoe rem je een kat die te snel eet?

De oplossing om je kat langzamer te laten eten, is een slowfeeder.

Bij katten die vaak braken, is het heel belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Als de kat braakt omdat ze te snel eet, kan langzamer eten het probleem oplossen. Maar als het braken aanhoudt of geen verband lijkt te houden met haar eetgewoonten, raden wij aan de dierenarts te raadplegen.

Als jouw Luna een "goede eter" is, wat betekent dat ze elke hap in een oogwenk opeet, dan heb je vast ook te maken met het opduiken van net opgegeten voedsel over de hele vloer. Dat komt omdat veel katachtigen die hun maaltijden opslokken de gewoonte ontwikkelen om dit kort na het eten uit te braken.

Hoe vertraag je de eetbui van een kat?

Tenzij je de tijd en het geduld hebt om elke keer dat jouw Luna eet bij haar te blijven en haar bakje tussen het schrokken door op te pakken in een poging om het tempo van haar voedselinname te vertragen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een eenvoudiger oplossing voor het probleem: de slowfeeder of anti-schrokvoerbak.

Hoe werkt een anti-schrokbak?

Met behulp van de kleine obstakels in het midden van een anti-schrok voerbak zal de kat meer moeite moeten doen om brokjes of natvoer uit de voerbak te halen. Door het vertragen hiervan zal jouw kat minder kunnen schrokken en sneller een voller gevoel krijgen, wat zorgt voor een betere (spijs)vertering en minder kans op overgeven.

Welk voer kan in een anti-schrokvoerbak?

De meeste antischrok bakjes zijn geschikt voor droogvoer en natvoer. Vul de voerbak met droge brokjes als je kat gewend is zijn brokjes snel naar binnen te werken. Sommige katten eten alleen droogvoer. Voor hen vul je de voerbak met hun favoriete brokjes.

Laat jouw kat zijn brokjes gerust staan in zijn bakje, maar eet ze juist het natvoer schrokkend weg? Gebruik dan de slowfeeder voor het natvoer van jouw kat. Smeer de hoeveelheid natvoer in de gleuven en kieren zodat je kat rustig met de tong het natvoer eruit moet halen.

Slowfeeders zijn ook geschikt voor snacks zoals liquid snacks, vitamine pasta’s en snoepjes. Probeer het allemaal uit om te zien wat voor jouw kat het beste werkt.

Voedselverrijking voor katten

Een slowfeeder is net als een voerpuzzel een vorm van voedselverrijking voor je kat. Het daagt je kat uit om meer moeite te moeten doen voor zijn eten. Deze voerbak is daarom niet alleen voor katten die schrokken, maar ook intelligente of verveelde katten zullen veel plezier beleven aan de slowfeeder.

Als je kat gewend is aan de slowfeeder kun je het een stapje moeilijker maken met een echte voerpuzzel.

Voerpuzzel

Verwar 'te snel gegeten' braken niet met chronisch braken

Helaas kunnen katjes ook last hebben van chronisch braken, wat kan wijzen op een ernstig onderliggend ziekteproces. Als jouw kat een schrokop is die de neiging heeft om onverteerd voedsel bijna onmiddellijk na het eten uit te braken, dan zou een anti schokvoerbakje het probleem moeten oplossen. Als de kat echter blijft braken na het eten, of als ze routinematig braakt op willekeurige tijdstippen gedurende de dag, raden we aan een afspraak te maken met de dierenarts.