Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 1 maart 2019

Hoe krijg ik mijn hond in bad?

Je hond in bad krijgen voor een fijne opfrisbeurt is vaak een hele happening. Sommige honden vinden het heerlijk terwijl andere honden zo snel mogelijk het bad uitspringen en je hele huis onder spatten.

Te vaak wassen is niet goed voor de vacht van de hond, waardoor deze zal uitdrogen. De natuurlijke olieen in de vacht zullen daarmee verdwijnen. Bijvoorbeeld 2 a 3 keer per maand wassen met een verzorgende hondenshampoo is voldoende om je hond schoon en fris te houden.

Als je hond vaak onder de modder zit, dan is het beter om hem af te spoelen met schoon water en zodra hij droog is te borstelen. Om de geur van ‘natte hond’ tegen te gaan kun je zuiveringszout gebruiken en dit voorzichtig door de vacht borstelen. 

De volgende tips helpen jou om je hond een echte ‘spa’ experience te geven:

  1. De voorbereiding is vooral afhankelijk van het formaat hond. Als je een grote hond hebt die niet van een wasbeurt houdt, dan is het beter om hem samen met iemand anders in bad te doen. Zodoende kan de een je hond vasthouden, terwijl de ander hem wast. Kleinere honden kun je gemakkelijk alleen wassen maar pas wel altijd goed op. Honden die niet graag gewassen worden kunnen krabben dus kijk uit voor scherpe nagels als je geen vervelend aandenken wilt hebben.
  2. Zorg dat je een paar gezonde hondensnacks bij de hand hebt om goed gedrag van je hond gelijk te belonen.
  3. Zorg dat je oude kleding draagt zodat het niet erg is als je zelf ook nat en vies wordt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een badjas.
  4. Leg een antislip mat op de bodem van je badkuip zodat je hond niet continu uitglijdt. 
  5. Vul het bad met lauwwarm water, dus niet te warm of te koud. Vul het bad tot kniehoogte van je hond. Stop indien mogelijk een paar katoenen propjes in de oren van je hond, zodat er geen shampoo in de oren komt. Kijk ook uit voor de ogen, ook voor een hond is het niet fijn om shampoo in de ogen te krijgen.
  6. Maak je hond altijd eerst nat met een afneembare douchekop of met een bakje. Was ‘m daarna met een verzorgende hondenshampoo of -zeepdus nooit met je eigen shampoo of zeep. Gebruik een washand voor alles onder de staart ;-)
  7. Spoel je hond daarna weer goed af met een douchekop of een bakje waarmee je water over je hond laat stromen.
  8. Vervolgens kan je speciale hondenconditioner in de vacht van je hond masseren. Er zijn diverse merken die speciale conditioners voor honden op de markt hebben. Dit is vooral aan te raden voor hondenrassen met langer haar en/of een dikke vacht omdat het daarna makkelijker te borstelen is.
  9. Geef je hond de mogelijkheid om zich in de badkamer uit te schudden en droog deze vervolgens verder in een droge ruimte met een föhn (op een lage stand). Het laatste vocht kan dan met een handdoek droog gemaakt worden, vergeet ook niet de poten en staart goed te drogen. Borstel voor een frisse geur wat zuiveringszout door de vacht.
  10. Laat je hond na een bad lekker rennen in huis of in de tuin. Dit lijkt een natuurlijke reactie van honden te zijn als ze een bad hebben gehad. Hierdoor krijgen ze een droger gevoel en ze kalmeren als ze angst voor hun badavontuur hadden.

Foto: January Skye Photography Moment /Getty Images