0
0

Door Max&Luna, 15 maart 2019

Hoe knip je de nagels van je hond?

Regelmatig nagels knippen, is bij de meeste honden noodzakelijk. Te lange nagels hebben is onprettig voor een hond en kan zelfs blijvende schade aanbrengen aan poten en/of gewrichten. Veel baasjes zien het niet zitten om de nagels van hun hond zelf te knippen. Dit komt doordat de meeste honden een hekel hebben aan nagels knippen en het een moeilijke klus is om in je eentje te doen. Zij laten het liever over aan de dierenarts of de trimsalon. Maar er zijn wel manieren om je hond er aan te laten wennen. Lees snel deze 3 tips om de nagels van je hond te knippen.<

Profiteer van 10% korting

Heeft jouw hond de neiging om te krabben voordat hij in zijn of haar favoriete slaaphouding ligt. Dan is het zeer sterke Armourdillo hondenbed van Scruffs echt iets voor jou. Het bed is gemaakt van een bijna ondoordringbaar materiaal, dat zelfs de meest fanatieke gravers de baas is. Bovendien is de buitenhoes voorzien van een dubbel gestikte en verstevigde naad om de levensduur nog meer te verlengen. Profiteer nu van 10% korting op dit comfortabele en zeer sterke hondenbed!  

1. Belonen, belonen, belonen

De meeste honden zijn dol op snacks ander lekkers. De favoriete snack van jouw hond komt mooi van pas als jij jouw hond wilt leren rustig zijn nagels te laten knippen. Als je met je hond op gehoorzaamheidstraining bent geweest of hem trucjes hebt geleerd door hem daarna te belonen met iets lekkers, heb je een voorsprong. Begin door je hond een beloning te geven als je z'n poten mag aanraken, zowel de boven- als de onderkant. Doe dit meerdere malen, totdat je hond je zonder morren zijn poten aanbiedt. De volgende stap is zijn nagels aanraken met de nagelschaar, maar nog zonder te knippen. Veel honden vinden dit al vervelend, dus hier moet je echt naartoe werken met beloningen. Als je hond het eenmaal makkelijk toestaat, kun je zijn of haar nagels gaan knippen. Begin met 1 of 2 nagels en doe er de volgende dag weer 2, enzovoorts. Overhaast niet, want dan heb je kans dat je weer van voren af aan kunt beginnen. Het gaat er om dat je hond zich op z'n gemak voelt. Blijf je hond steeds een beloning geven.

2. Alternatieven voor knippen

Sommige honden willen hun nagels helemaal niet laten aanraken, vooral niet als het een paar keer is misgegaan met knippen. Als je in 'het leven' van de nagel knipt, gaat deze bloeden, en dat maakt het een pijnlijke ervaring voor de hond. Wij weten dat dit per ongeluk gaat, maar de hond niet. Hij wordt er angstig door. Er zijn ook alternatieven, zoals slijpen, bijvoorbeeld met een multitool van Dremel. Professionals kiezen hier ook steeds vaker voor, omdat het risico op verwondingen kleiner is en honden de druk van de nagelknipper veel erger lijken te vinden dan het slijpen.

3. Geduld

Geduld is het allerbelangrijkst als je je hond iets wilt leren, wat dan ook. Als jij gespannen en gefrustreerd raakt, gebeurt dit ook bij je hond. Honden zijn nu eenmaal meesters in het lezen van onze emoties. Wees geduldig en vrolijk, want je hond iets nieuws leren, zou een gezellige ervaring moeten zijn, die een band schept tussen jullie tweeën. Bovendien: als je te veel, te snel wilt, ben je meestal eerder terug bij af, dan dat je vorderingen maakt. Maak daarom van geduld je mantra.

Hoe krijg jij je hond zo ver dat je zijn nagels mag knippen? Let us know!