0
0

Door Max&Luna , 9 januari 2020

Goede voornemens voor kattenbaasjes

Een gelukkig nieuwjaar voor jouw kat!

Veel katten lijken overdag luie dieren en komen 's nachts helemaal tot leven. Niet raar natuurlijk als nachtdieren! Zeker voor binnenkatten is het leuk als je variatie aanbrengt in de speelmogelijkheden voor je kat. Zijn of haar slaapmandje hoort een vaste plek te hebben, voor het comfort en de veiligheid van je kat, maar speelgoed kan verplaatst worden. Daarbij kun je natuurlijk altijd nieuwe speeltjes aanschaffen in combinatie met kattengras. Leg kattengras bijvoorbeeld bovenop een krabpaal, zodat ze eerst moeten klimmen voordat ze het vinden.

Daarnaast is het een goed idee om dit jaar eindelijk je balkon, als je een balkon hebt, kat vriendelijk te maken met bijvoorbeeld gaas eromheen. Zo kan je kat ook naar buiten!

Stimuleer eet gedrag vanuit de natuur

Wil je een actieve kat? Een kat die heel erg gefocussed is op eten kan je makkelijk uitdagen door zijn eten op verschillende plekken te verbergen. Zo moet je kat op jacht voordat hij zijn maaltje bij elkaar heeft! Plaats het eten van je kat op minimaal vijf verschillende plaatsen, als je merkt dat dit aanslaat en hij het eten heeft gevonden dan kan je dit een paar dagen per week doorzetten.

Zorg goed voor je kat

Katten zijn hele schone dieren, van het schoonmaken tot hun vacht tot aan alleen willen zitten op een schone kattenbak. Het is dan ook belangrijk om je kat een beetje te helpen hierbij. Probeer een kat zo vaak mogelijk te borstelen. Niet alleen zie je meteen als er iets mis is met zijn zacht, je voorkomt zo ook dat je kat een te grote haarbal doorslikt.

Daarnaast houden katten dus van schoon. Dit betekent schoon water en een schone kattenbak! Ververs het water van je kat minimaal dagelijks en de kattenbak zo vaak mogelijk.

We wensen je een geweldig jaar! Welke goede voornemens heb jij voor dit nieuwe jaar?

 

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-goede-voornemens-kat