Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 12 september 2018

De populairste grote hondenrassen

Grote honden hebben vaak een klein hartje, wat ze de ultieme familiehonden maakt. Genoeg reden voor Max&Luna om de tien meest populaire grote hondenrassen op een rij te zetten!

Wanneer worden honden als 'erg groot ras' beschouwd? Er is geen officiële maatstaf, maar over het algemeen worden honden die zwaarder wegen dan 45 kilo als erg groot beschouwd. Dit de 10 meest populaire grote hondenrassen:

1. Newfoundlander met stip op 1

Oorspronkelijk bedoeld als werkhond voor vissers. De Newfoundlander is niet alleen groot, maar vooral zeer intelligent en een fantastische zwemmer. Newfoundlanders zijn van origine zwart, maar ook vaak bruin of wit. Mannetjes kunnen wel 90 kilo zwaar worden! De perfecte hond als je veel ruimte hebt en vlakbij water woont.

2. Mastiff - ook een populair groot hondenras

De mastiff is zeer indrukwekkend, vooral omdat hij geen angst kent. Voor zijn baas en familie is hij extreem verdedigend. Bovendien is de Mastiff intelligent en onafhankelijk. Mannetjes wegen tussen de 60 en 70 kilo. Dit is een goede waakhond die ook bijzonder lief kan zijn.

3. Sint Bernard

Misschien wel de meest bekende grote hond. Oorspronkelijk bedoeld als reddingshond in de Zwitserse Bergen. In Zwitserland en Italië is dit ras nog steeds enorm populair. Sint Bernards kunnen wel 90 centimeter hoog worden en 120 kilo wegen. De beroemdste Sint Bernard is de Zwitserde Barry, die in de 18e eeuw meer dan 40 mensenlevens heeft gered in de Alpen.

4. Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een zeer oud ras. Er gaan geruchten dat dit ras al stamt uit 7000 voor Christus. De Ierse Wolfshond was vooral bedoeld om te jagen en ter bescherming. Dit ras werd ook in oorlogen veel ingezet door het leger. Gemiddeld wordt dit ras wel 86 centimeter hoog en wegen ze tussen de 48 en 55 kilo. Ierse Wolfshonden hebben zeer persoonlijke eigenschappen die per hond kunnen verschillen. Ze zijn echter zelden agressief.

5. Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een indrukwekkende uitstraling en is daardoor inspiratie geweest voor veel kunstenaars. Deze vriendelijke reuzen zijn over het algemeen heel lief tegen andere honden, andere dieren en kinderen. Dat maakt ze zeer geschikt als familiehond. Helaas worden Duitse Doggen niet heel oud, meestal tussen de zes en acht jaar.

6. Leonberger

De Leonberger wordt gezien als de 'lieve leeuw' en komt oorspronkelijk uit het Duitse Leonberg. De zeer dikke vacht met twee lagen is waterafstotend. De Leonberger is zeer loyaal, intelligent, vriendelijk en speels. De ultieme gezinshond voor gezinnen die veel ruimte hebben. Ook de Leonberger wordt met zeven jaar helaas niet heel oud.

7. Berner Sennenhond

Ook dit ras komt van oorsprong uit Zwitserland, daar ging deze hond vooral mee met herders op grote boerderijen. Herkenbaar aan de drie kleuren (zwart, bruin en witte borst). Ze worden 64-70 centimeter hoog en vrouwtjes zijn niet veel kleiner dan mannetjes. Qua temperament kunnen Berner Sennenhonden van elkaar verschillen, maar over het algemeen zijn deze honden kalm, volgzaam en heel vriendelijk tegen kinderen en andere dieren

8. Boerboel

De Boerboel is gefokt voor de bewaking van grote landerijen in Zuid-Afrika. Deze zeer forse hond kan niet alleen 70 centimeter hoog worden, maar ook nog eens 100 kilo zwaar. De Boerboel is zeer intelligent, gehoorzaam en territoriaal. Deze loyale hond zal kinderen en andere familieleden altijd beschermen.

9. Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is het bekendste Franse hondenras. Zeer gespierd en sterk en daarom van oorsprong geschikt als werkhond, om zware objecten te verplaatsen en om kuddes te beschermen. Minder hoog dan de andere hondenrassen in deze lijst, maar deze hond kan wel 68 kilo zwaar worden. De kop is waarschijnlijk het meest massief van alle hondenrassen in vergelijking tot het lijf. Helaas heeft de Bordeaux hond met vijf tot zes jaar ook de kortste levensverwachting en is deze zeer vatbaar voor ziektes.

10. Cane Corso - populaire gespierde grote hond

De Cane Corso is gerelateerd aan de Mastiff. Deze Italiaanse hond staat bekend als goede jager en waakhond. Hoewel zeer gespierd, is de Cane Corso minder massief als andere Mastiff rassen. Voor een grote hond wordt de Cane Corso met 10 tot 12 jaar relatief oud.

Staat jouw favoriete grote hond ook in dit lijstje? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!