0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 15 juli 2022

10 Tips voor reizen met je hond

De hond meenemen tijdens de zomervakantie is niet altijd iets wat mensen met een gerust hart doen. Het kan stressvol zijn om een huisdiervriendelijke accommodatie te vinden en ervoor te zorgen dat jouw huisdier tevreden is. Maar het is niet onmogelijk, en de meeste mensen slagen erin om met de hond op vakantie te gaan. Onderstaande tips en trucs kun je gebruiken om de stress voor jou en de hond tijdens het reizen te verlichten en ervoor te zorgen dat je huisdier ook tijdens jullie vakantie gelukkig blijft.

Zorg voor een ontspannen hond

Is jouw huisdier gevoelig voor stress? Een lange reis, autorit of een andere omgeving zoals een vakantieadres, pension of dierenhotel kan ervoor zorgen dat jouw huisdier behoorlijk van slag raakt. Voor sommige huisdieren is vakantie niet zo ontspannen als voor hun baasjes. Gebruik tijdig een voedingssupplement om je huisdier voor te bereiden. Greenfields Calm+ is het diervriendelijke voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is voor de honden die extra ondersteuning nodig hebben in een voor hen stressvolle of angstige situatie.

EHBO doos voor honden

Of je nu in een hotel, appartement of zelfs op de camping verblijft, het hebben van een EHBO-doos is een prioriteit. Zelfs sommige diervriendelijke accommodaties bieden niet alle benodigdheden om je hond te verzorgen in nood, dus zorg dat je deze zelf bij je hebt.

Maak een lijstje met o.a. een tekenverwijderaar, verlichting voor insectenbeten, wondverband, alcoholdoekjes enzovoorts. Vraag je dierenarts om advies als je niet zeker weet wat je moet meenemen in de EHBO doos.

Reisziekte bij honden

Sommige honden raken reisziek, sommigen worden al misselijk op het korte ritje naar de dierenarts. Als jouw hond snel wagenziek is, overweeg dan om hondvriendelijke reisziekte tabletten te nemen. Je weet nooit hoe je hond gaat reageren op de verschillende soorten vervoer waar je ze mee naartoe neemt en net als mensen, voelen ze zich misschien niet al te geweldig tijdens de reis. Overleg met je dierenarts over deze reismedicatie.

Naar het strand met de hond

Een bezoek aan het strand is voor de meeste mensen op vakantie een absolute must en honden vinden het ook geweldig!
Wees wel voorzichtig wanneer je je hond laat zwemmen, want het is mogelijk dat ze gestoken worden, iets drinken of eten dat slecht is voor hun maag of zelfs verwondingen oplopen door rotsen of andere scherpe voorwerpen.

Neem voldoende drinkwater mee voor de hond en zorg dat hij de schaduw kan opzoeken onder een parasol. Vergeet vooral het speelgoed van je hond niet om heerlijk mee te apporteren. Met het Seaflex speelgoed van West Paw en de Beco Rough & Tough knuffels stelen jullie zeker de show op het strand!

Op de camping

Bij het zoeken naar een buitenverblijf is het belangrijk om te bedenken hoe jouw hond zich zal voelen en hoe hij zal slapen. Zorg ervoor dat de tent, caravan of camper goed geventileerd is, want deze kunnen binnen vaak vijf tot tien graden warmer zijn dan de buitentemperatuur.

Het is ook een goed idee om de tent thuis al een keertje op te zetten en te oefenen met de hond. Zo kan je hond wennen aan zijn nieuwe omgeving voordat jullie op vakantie gaan.

Kurgo Gourd bottle drinkfles

Activiteiten op vakantie

Een lange wandeling of trektocht met honden kan een heerlijk dagje uit zijn! Honden hebben echter een heel ander perspectief dan mensen, dus onbekende hoogtes, routes en wandelingen kunnen gevaarlijk zijn, vooral bovenop een klif of uitzichtpunt. Houd je hond aan de lijn en neem voldoende eten en water mee. Hiervoor bestaan diverse slimme oplossingen zoals de Kurgo Zippy Bowl en de Kurgo Gourd H2O Bottle & Bowl. Lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen!

Houd vast aan de routine van de hond

Vakanties zijn een geweldige tijd zijn om nieuwe plaatsen te verkennen, nieuwe dingen te proberen en te genieten van avontuurlijke activiteiten. Hoewel dit leuk is voor de baasjes, is het misschien niet zo fijn voor de hond. Probeer een deel van je dagelijkse routine met de hond vast te houden terwijl je op vakantie bent; of dat nu dezelfde wandeltijden zijn of dezelfde voeding, routine voelt voor honden veilig en vertrouwd. Het zijn wat dat betreft net kleine kinderen.

Heb je zelf ook handige tips voor andere hondenbaasjes? Deel ze hieronder in de reacties!

Reacties

  • Door Kyra, 18 juli 2022

    Hoi, ik heb zelf twee honden 1 van 2 en 1 van 6 maanden we hebben de 2 jarige in de bench en de puppy in de middelste rij op schoot/ op de grond als je je hond op de grond doet zorg dat hij of zij voldoende lig ruimte heeft, e...

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden