Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Hondentandpasta en snacks voor een schoon en gezond gebit van je hond!

Filters

Filters resultaten

Categorieën

Prijsklasse

Merken

Soort huisdier

Kleur

Inhoud

Speciale zorg

  • 1 - 22 van 22

  • 1 - 22 van 22

Een gezonde hond heeft een gezond gebit. Max&Luna helpt jou hierbij!

98% van de dierenartsen raden hondenbezitters aan om regelmatig het hondengebit te reinigen. Wie wel eens een hond met gebitsproblemen heeft gezien of geroken, weet hoe belangrijk het is om het gebit van een hond goed te verzorgen.

Behalve het meest opvallende probleem (de hond stinkt uit de bek) als gevolg van een slecht gebit, kan dit ook pijn veroorzaken en kan jouw hond zelfs tanden en kiezen verliezen. Veel erger is dat de gezondheid van jouw hond door gebitsproblemen in gevaar wordt gebracht. De bacteriën uit de mondholte kunnen verschillende vervelende ontstekingen veroorzaken in bijvoorbeeld hart, nieren en lever, met alle gevolgen van dien.

Gebitsverzorging

Toch is het beslist niet nodig om het zover te laten komen. De verzorging van het hondengebit is goed zelf te doen. De gebitsverzorging van jouw hond bestaat uit het reinigen van de tanden en kiezen door middel van tandenpoetsen en de verzorging van de mondholte en het tandvlees met behulp van speciale producten waarop je hond spelenderwijs het gebit verzorgt.

Tandenpoetsen

Gebruik voor het poetsen bij voorkeur speciaal voor honden ontwikkelde tandenborstels en tandpasta. Meestal heeft de tandpasta een lekkere smaak, zoals pindakaas, waardoor honden de tandpasta niet snel weigeren. Begin als het kan al vroeg met tandenpoetsen, het liefst als de pups tussen de 8 - 12 weken oud zijn. Daarna heeft je hond meer tijd nodig om te wennen aan het tandenpoetsen en sommigen wennen er nooit meer aan.

Poetsinstructie

Voor het poetsen hoeft de bek van jouw hond niet helemaal open. Het is in de meeste gevallen voldoende om de lip op te tillen en vervolgens alle zichtbare delen aan de buitenkant van de tanden en kiezen te reinigen. De binnenkant van de tanden en kiezen poetst jouw hond zelf met zijn tong. En een aantal tanden en kiezen van de bovenkaak schuren delen van tanden en kiezen in de onderkaak schoon.

Voorkomen van tandsteen

Hoe vaker je poetst, hoe sneller jouw hond eraan went en hoe beter het uiteraard voor het gebit van jouw hond is. Voor het voorkomen van tandsteen hoef je echter niet vaker dan een of twee keer per week te poetsen. Als je er moeite mee hebt om de tanden van jouw hond te poetsen, dan kun je meestal wel bij de dierenarts terecht voor een duidelijke uitleg en hulp.