Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Veilige tuigjes en comfortabele harnassen voor jouw hond!

Filters

Filters resultaten

Categorieën

Prijsklasse

Merken

Soort huisdier

Formaat

Kleur

Speciale zorg

Korting tot

  • 1 - 13 van 13

  • 1 - 13 van 13

Ben je op zoek naar een hondentuigje of harnas voor jouw trouwe viervoeter? Bij Max&Luna vind je diverse varianten voor jouw hond, zodat er altijd een geschikt hondenharnas tussen zit.

Een harnas wordt vaak als alternatief voor de hondenhalsband gekozen. Bij een normale halsband ligt de druk op de hals van de hond, terwijl een harnas of hondentuigje de druk verdeelt over de borst. Zeker voor kleine hondjes die trekken aan de lijn kan een harnas een veiligere optie zijn, om nekblessures te voorkomen.

Diverse hondentuigjes van verschillende merken

In het assortiment van Max&Luna vind je diverse harnassen van verschillende merken. Denk aan de sportieve merken Kurgo en RukkaPets die zeer sterke hondentuigen hebben ontwikkeld. Zowel voor actieve honden, honden die trekken aan de lijn en extra sterke autoharnassen waardoor je jouw hond veilig meeneemt in de auto.

Het Zwitserse merk Puppia is erg populair bij nieuwe baasjes van jonge pups. De Puppia tuigjes zijn ideaal voor de allerkleinste hondjes maar ook voor hele grote honden. Dankzij de diversiteit aan kleuren en vorm van het Puppia harnas is er voor iedere hond wel een geschikt harnas te vinden. Wil je een bijpassende riem bij jouw hondenharnas? Shop dan de stevige hondenlijn voor de kleurrijke Puppia tuigjes.

Welk hondenharnas heeft mijn hond nodig?

Elk hondentuig of hondenharnas heeft een verschillend model. Niet elk model is voor iedere hond geschikt. Een bekend model is het instapmodel, waarbij je de poot van de hond moet optillen om het harnas aan te trekken. Voor jonge pups raden we aan om een verstelbaar hondenharnas te kopen, dat je bij de borst kleiner en groter kunt maken. Daarnaast zijn ook modellen die over de kop van de hond gaan. Daarbij is het belangrijk om te letten op de maat van het hondentuigje.

Bij een Y-tuig loopt het tuig als een Y-vorm over de borst van de hond heen. Bij het omdoen, gaat het tuig over de kop van de hond, waarna er één poot opgetild moet worden. Met een goed zittend Y-tuig in de juiste maat heeft je hond volledige bewegingsvrijheid. Hij kan zijn schouders onbelemmerd naar voren en naar achteren bewegen. Een tuig met een horizontale borstband belemmert de schouderbewegingen van je hond, waardoor hij niet vrij kan bewegen. Die laatste staat ook wel bekend als anti-trek tuig. De bevestiging voor de hondenriem aan de voorkant stopt het trekken door de hond naar de zijkant te sturen en zijn aandacht op zijn baas te richten.

Elk merk heeft een wat andere maatvoering, dat lees je in de maattabel. Het is belangrijk om de maattabellen goed te bekijken en je hond goed op te meten voordat je een hondentuig besteld. Twijfel je over de maat van het hondenharnas? Lees dan eerst dit artikel over hoe je de juiste maat harnas kiest.

Twijfel je daarna nog steeds? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] Onze medewerkers kunnen je goed adviseren over de juiste maat voor jouw hond.