0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 8 januari 2019

Zo houd jij je hond gezond!

Een hond in huis brengt veel plezier. Maar wat als je huisdier niet meer zo enthousiast is? Weet jij dan wat hem mankeert? Een hond kan je soms niet goed duidelijk maken waarom hij zich niet prettig voelt. Max&Luna geven tips om gezondheidsklachten te voorkomen.

Was de oren van je hond

De meeste honden komen met een oorontsteking bij de dierenarts. Dat is pijnlijk en dat had je je huisdier liever bespaard. Controleer de oren van je hond dan ook wekelijks op vuil en beestjes. Zie je insecten die je niet weg krijgt of komt er smurrie uit het oor, laat dan de dierenarts je hond behandelen. Het kan zijn dat er dan al een infectie in het oor zit. En o ja, heeft je hond buiten net een modderbad genomen, wacht dan niet een paar dagen, maar zet hem meteen onder de douche. Zeker op en in gezellige hangoren kunnen zich anders vuil en bacteriën ophopen en dat is vragen om moeilijkheden.

Stralend gebit

Een gezond gebit is voor honden net zo belangrijk als voor ons. Tandvleesproblemen kunnen pijn doen, maar nog veel gevaarlijker is het wanneer een onsteking leidt tot abcessen, tandbederf en zelfs hart- en vaatziekten. Geef uw hond dagelijks een kauwtandenborstel. Dat vindt hij lekker en het is nog goed voor hem ook. Het gebit van uw hond poetsen met een hondentandenborstel en hondentandpasta is wat meer werk, maar kan je hond veel ellende besparen. En het levert je een compliment van de dierenarts op tijdens de jaarlijkse gebitscontrole!

Spier- & gewrichtspijn

Honden rennen, springen en wringen zich in allerlei bochten wanneer ze achter een bal aan gaan, en dat merken ze aan hun spieren en gewrichten. Hun knieën, schouders, enkels en pezen hebben heel wat te verduren. Tijdens het spel kunnen ze ook wondjes oplopen die tot kleine ontstekingen kunnen leiden. Goede voeding met Omega-oliën zorgt voor een beter immuunsysteem en een snellere genezing bij blessures. Geef die niet pas wanneer je hond gewond of mank loopt, maar gewoon nu al. Want voorkomen is beter dan genezen.

Aandacht is het beste medicijn

In het leven van je hond ben jij de ster. Want als jij in de buurt bent, wordt het leuk. Geef je huisdier dan ook lekker veel aandacht. Praat tegen hem, aai hem, kriebel hem op zijn kop en achter zijn oren. Honden vinden het heerlijk om een tijdje te knuffelen. En om te spelen natuurlijk. Maak van jullie tijd samen een toptijd en verras je viervoeter met leuke hondenspeeltjes. Wissel ze om de paar dagen af, zo heeft je hond steeds iets 'nieuws' te ontdekken. Zo blijft je huisdier enthousiast en blij.

Wat doe jij om je hond op een leuke manier te verrassen? Waar wordt hij nou echt blij van? Deel het met ons!