0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 23 augustus 2023

Zindelijkheidstraining voor puppy's

Heb je net een schattige nieuwe puppy in huis gehaald? Gefeliciteerd! Het hebben van een puppy is een spannend avontuur vol liefde en vreugde. Maar er is één klein probleempje waar je waarschijnlijk al snel mee te maken krijgt: zindelijkheidstraining. Geen zorgen, Max&Luna heeft enkele handige tips opgesteld om je pup te leren om naar buiten te gaan om zijn behoeften te doen. Houd de poepzakjes in de aanslag en lees snel verder!

  1. Begin zo vroeg mogelijk: Zindelijkheidstraining begint zodra je je puppy mee naar huis neemt. Jonge puppy's hebben een beperkte controle over hun blaas en darmen, dus het is belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan. Neem je pup minstens elke 2 uur mee naar buiten, en vergeet niet direct na het slapen, eten en spelen een plaspauze in te lassen.
  1. Kies een specifieke plek: Kies een vaste plek buiten waar je wilt dat je puppy zijn behoeften doet. Door steeds dezelfde plek te gebruiken, zal je pup associaties gaan leggen en sneller begrijpen wat de bedoeling is. Let op tekenen zoals snuffelen of rondjes draaien, die kunnen aangeven dat je pup moet plassen of poepen.
  1. Beloon goed gedrag: Positieve bekrachtiging is essentieel bij zindelijkheidstraining. Elke keer dat je pup zijn behoefte buiten doet, geef je hem veel lof, aandacht en beloningen, zoals een traktatie of een enthousiaste "goed gedaan!". Dit zal je puppy motiveren om vaker buiten zijn behoeften te doen.
  1. Wees geduldig: Onthoud dat zindelijkheidstraining tijd en geduld vergt. Er zullen onvermijdelijk ongelukjes in huis gebeuren. Het is belangrijk om kalm te blijven en je puppy niet te straffen. Straffen kan angst en verwarring veroorzaken bij je pup, wat de zindelijkheidstraining alleen maar bemoeilijkt.
  1. Gebruik een bench: Een bench kan een handig hulpmiddel zijn bij zindelijkheidstraining. Honden hebben van nature de neiging om hun slaapplaats schoon te houden. Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je pup om te staan, draaien en liggen, maar niet groot genoeg om een aparte plek voor zijn behoeften te creëren. Laat je pup regelmatig uit de bench om zijn behoefte buiten te doen. Lees hier onze tips voor benchtraining.
  1. Let op signalen: Leer de signalen van je pup te herkennen wanneer hij moet plassen of poepen. Sommige puppy's gaan bijvoorbeeld rondjes draaien, janken of naar de deur lopen. Zodra je deze signalen herkent, neem je je pup direct mee naar buiten.
  1. Maak ongelukjes schoon met een speciale reiniger: Als er toch een ongelukje binnen gebeurt, gebruik dan een speciale reiniger die enzymen bevat om de geur volledig te verwijderen. Dit voorkomt dat je pup dezelfde plek opnieuw als toilet gaat gebruiken. 

  2. Consistentie is de sleutel: Wees consequent in je aanpak. Houd dezelfde routine aan en wees geduldig met je pup. Door consistent te zijn, zal je pup sneller begrijpen wat er van hem wordt verwacht.

  3. Vermijd puppytrainingspads: Hoewel puppytrainingspads handig lijken, kunnen ze verwarrend zijn voor je puppy. Het kan moeilijk zijn voor je pup om het verschil tussen een trainingspad en een tapijt te begrijpen. Het is beter om je pup meteen te leren om buiten zijn behoeften te doen.

  4. Blijf volhouden: Het belangrijkste bij zindelijkheidstraining is volhouden. Geef niet op, zelfs als het even lijkt alsof je pup het niet begrijpt. Met geduld, liefde en consistentie zal je puppy uiteindelijk leren om naar buiten te gaan om zijn behoeften te doen.

We hopen dat deze tips je op weg helpen met de zindelijkheidstraining van je pup. Onthoud dat elke pup uniek is en zijn eigen tempo heeft. Geef hem de tijd die hij nodig heeft om te leren en wees altijd positief en geduldig. Voor je het weet, heb je een zindelijke hond die je trots maakt. Bestel voor jezelf een handige poepzakhouder en zorg dat je nooit misgrijpt!

Veel succes en geniet van de mooie momenten met je nieuwe puppy!