0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 16 november 2018

Hoe komt jouw hond de winter door?

Honden zijn natuurlijk gemaakt om buiten te leven. Maar omdat ook zij de meeste tijd binnen doorbrengen is het goed om even deze survival guide door te nemen met 7 tips om jouw hond tijdens de wintermaanden niet alleen warm maar ook blij en gezond te houden.

  1. In de winter ligt er veel pekel op de wegen die natuurlijk ook tussen de poten van je hond gaat zitten. Dit kan niet alleen tot rauwe voeten leiden want honden likken dit vaak af met maagproblemen als gevolg. Als er gestrooid is, was de poten van je hond dan na het uitlaten even af met warm water en een speciale vochtinbrengende hondenshampoo
  2. Honden zijn vaak gek op sneeuw en rennen als een dwaas door een witte laag. Als het hevig sneeuwt is het beter om je hond aan de lijn te houden omdat sneeuw tot desoriëntatie kan leiden. Het gevoel en de reuk van de hond wordt namelijk een stuk minder en de omgeving ziet er anders uit. Een hond kan zo makkelijk verdwalen en is moeilijker voor jou om terug te vinden.
  3. Omdat het in de winter grijs en donker is zien veel mensen een losse hond niet lopen. Er zijn 25% meer ongelukken in de winter met huisdieren. Geef je hond dus een lichtgevende hondenband of hang een simpel fietslampje aan zijn halsband
  4. Een hondenvacht is gemaakt voor het seizoen. In de winter heeft je hond dus ook een dikkere vacht. Ga dus niet te vaak naar de trimsalon. Hoewel Max&Luna geen fan zijn van kleding voor honden zien we toch steeds vaker hondjes met een hondentrui. Mocht je je hond zo droog en warm willen houden zorg dan voor natuurlijk materiaal met 100% wol.  
  5. Ook honden houden ervan om lekker voor de open haard te liggen na een koude wandeling is het bos. Zorg voor een lekker (brandvrij) hondenbeden je hond zal opgerold in een diepe slaap zakken. Kijk uit dat het niet te warm wordt en zorg dat vonken je hond niet kunnen bereiken.
  6. Gezonde hondenvoeding is natuurlijk altijd belangrijk maar zeker in de winter heeft je hond aan voeding die warmte en energie geeft door duurzame en natuurlijke ingrediënten. Zorg ook altijd voor voldoende water zeker als de kachel extra hoog staat.
  7. Door de centrale verwarming kan een hondenvacht snel droog worden. Maak gebruik van een verzorgende, voedende hondenshampoo om te zorgen dat de vacht glanzend en gezond blijft!