0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna , 13 april 2018

Welk eten is giftig voor je hond

Honden zijn nieuwsgierige dieren en zich onbewust van gevaar. Ze eten graag van alles en de kans op vergiftiging is dagelijks aanwezig. Ook laten we onze honden graag mee snoepen van ons eten. Vaak kan dat geen kwaad, maar er zijn een aantal etenswaren die je ver weg van je hond moet houden. 

1. Chocolade

Chocolade, en dan vooral de pure variant. Want hoe meer cacao er in chocola zit, hoe meer theobromine en cafeïne, die beide giftig zijn voor je hond en zelfs fataal kunnen zijn. Neem direct contact met je dierenarts op wanneer je in de gaten hebt dat je hond chocola gegeten heeft.

2. Cafeïne

Cafeïne geeft ons een oppepper, maar je hond kan zelfs van een heel klein beetje al ernstige klachten krijgen. Cafeïne zit in koffie en thee, maar ook in energydrinks en bepaalde medicijnen; laat ze niet door je huisdier vinden.

3. Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen kunnen door de ene hond zonder problemen gegeten worden, terwijl de andere er ernstig nierfalen aan overhoudt. Neem geen risico en deel je trosje druiven of handje rozijnen niet met je hond.

4. Xylitol

Xylitol zit in veel producten, onder andere als zoetstof in kauwgum, pepermunt en tandpasta. Nu zul je het gebit van je hond niet met je eigen tandpasta gaan poetsen, maar sommige honden vinden het leuk in tassen en jassen te snuffelen en komen weleens een kauwgumpje tegen. Eén zo'n klein hapje kan bij je huisdier al leiden tot leverfalen en een lage bloedsuikerspiegel. Heb je het in de gaten dat je hond iets gesnoept heeft, neem dan contact op met de dierenarts.

5. Ui, knoflook, bieslook en prei

Ui, knoflook, bieslook en preizijn leden van de uienfamilie die je beter niet aan je hond kunt geven. Sommige rassen zijn er overgevoeiliger voor dan andere, maar neem het zekere voor het onzekere en zet ze niet op het hondenmenu.

6. Macadamianoten

Macadamianoten eet je niet elke dag, maar mocht je ze eens in huis hebben, maak er dan geen hondensnoepje van. Hoewel nog niet zeker is hoe gevaarlijk deze noten kunnen zijn, wordt vermoed dat het eten ervan bij honden invloed heeft op het zenuwstelsel en kan leiden tot verschillende klachten, variërend van braken tot verlamming.

7. Zout

Zout zit in vlees, en aangezien de meeste honden veel vlees eten, hoef je als smaakmaker geen zout meer toe te voegen. Sterker nog, dan krijgt je hond er te veel van binnen en dat kan mogelijk fataal zijn.

8. Gistdeeg

Gistdeeg dat even in de kamer staat te rijzen, kan door je hond ontdekt en opgegeten worden. Dat is geen goede zaak. Door de warmte in de hondenmaag rijst het deeg, waardoor de maag tegen het middenrif drukt en je huisdier ademhalingsproblemen krijgt. Hou je hond dus goed in de gaten als hij per ongeluk gistdeeg gegeten heeft en neem contact op met de dierenarts wanneer je ziet dat de maag van je hond opzwelt.

9. Alcohol

Alcohol is voor mensen, niet voor dieren. Hoewel alcohol bij ons tot trillen, een slechte coördinatie en in extreme gevallen tot een coma of de dood kan leiden, is dit bij honden zo gebeurd. Ga met je pup niet naar de pub!

10. Bedorven eten

En dan is er nog bedorven eten. Iets wat wij niet meer opdienen, maar wat je hond tegenkomt op straat, in een openstaande vuilnisbak... Probeer je huisdier te leren dat er leukere dingen zijn dan wroeten in het vuilnis. Want wat wij weggooien, kan bij je hond leiden tot overgeven, tril-aanvallen en meer. Bovendien weet je niet wát hij precies gegeten heeft. Misschien wel iets van de bovenstaande 9 dingen.