0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 24 februari 2023

Welk hondenras past het beste bij jouw sterrenbeeld?

Bij het kiezen van een hond zijn er veel factoren om rekening mee te houden, zoals grootte, energieniveau en temperament. Maar hoe zit het met astrologie? Kan het ras van een hond worden gekoppeld aan het sterrenbeeld van een persoon op basis van hun gedragskenmerken? Hoewel het misschien wat ver gezocht lijkt, zijn er bepaalde persoonlijkheidskenmerken die zowel bij dierenriemtekens als hondenrassen horen. Max&Luna zocht uit welke hondenrassen het beste passen bij elk dierenriemteken.

Welke hondenrassen matchen met jouw sterrenbeeld: Een gedragsanalyse

Vind de perfecte harige metgezel op basis van jouw sterrenbeeld: een gids voor welke hondenrassen overeenkomen met jouw astrologische persoonlijkheidskenmerken. Van energieke Border Collies tot aan gezellige Golden Retrievers, ontdek welk hondenras het beste bij jou past.

Ram (21 maart - 19 april)

Rammen staan bekend om hun energieke en impulsieve aard. Zij hebben een hond nodig die hun actieve levensstijl kan bijhouden, zoals een Border Collie of Australian Shepherd. Deze rassen zijn zeer intelligent en hebben veel fysieke en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Rammen kunnen het ook goed doen met een meer onafhankelijke hond, zoals een Greyhound of Shiba Inu, omdat ze dan niet de behoefte voelen om voortdurend op hun huisdier te letten.

Stier (20 april - 20 mei)

De Stier staat bekend om zijn praktische instelling en liefde voor de mooie dingen des levens. Zij kunnen zich aangetrokken voelen tot een hondenras dat zowel elegant als onderhoudsarm is, zoals een Greyhound of Whippet. Deze rassen zijn rustig en kalm en houden ervan om in huis te luieren. Stier kan het ook goed vinden met een hond die een sterk gevoel van loyaliteit heeft, zoals een Duitse herder of Akita.

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Tweelingen staan bekend om hun sociale en nieuwsgierige aard. Zij kunnen genieten van een hondenras dat net zo extravert is en graag nieuwe mensen ontmoet, zoals een Golden Retriever of Labrador Retriever. Deze rassen zijn vriendelijk, aanhankelijk en altijd in voor een avontuur. Tweelingen kunnen het ook goed vinden met een hond met een speelse persoonlijkheid, zoals een Jack Russell Terrier of Beagle.

Kreeft (21 juni - 22 juli)

De Kreeft staat bekend om zijn verzorgende en gevoelige aard. Zij doen het misschien goed met een hondenras dat even aanhankelijk is en graag op de bank kruipt, zoals een Cavalier King Charles Spaniel of Bichon Frise. Deze rassen staan bekend om hun zachtaardige en liefdevolle persoonlijkheden. Kreeft kan het ook goed vinden met een hond die een sterk gevoel van loyaliteit en bescherming heeft, zoals een Boxer of Rottweiler.

Leeuw (23 juli - 22 augustus)

De Leeuw staat bekend om zijn zelfverzekerde en charismatische aard. Zij kunnen genieten van een hondenras dat even moedig is en aandacht zoekt, zoals een Franse Bulldog of Poedel. Deze rassen staan bekend om hun extraverte persoonlijkheden en houden ervan in het middelpunt van de belangstelling te staan. Leeuw kan het ook goed vinden met een hond die een vorstelijke en elegante uitstraling heeft, zoals een Afghaanse Hond of Ierse Setter.

Maagd (23 augustus - 22 september)

Maagden staan bekend om hun praktische en op details gerichte aard. Zij kunnen genieten van een hondenras dat zeer trainbaar en gemakkelijk te verzorgen is, zoals een Poedel of Border Collie. Deze rassen staan bekend om hun intelligentie en aanpassingsvermogen. Maagd kan het ook goed vinden met een hond die een kalme en rustige persoonlijkheid heeft, zoals een Shih Tzu of Bulldog.

Weegschaal (23 september - 22 oktober)

Weegschalen staan bekend om hun sociale en harmonieuze aard. Zij kunnen genieten van een hondenras dat even vriendelijk en gezellig is, zoals een Cocker Spaniel of Golden Retriever. Deze rassen staan bekend om hun zachtaardige persoonlijkheden en zijn graag in de buurt van mensen. Weegschalen kunnen het ook goed vinden met een hond die een sterk gevoel voor evenwicht en harmonie heeft, zoals een Greyhound of Whippet.

Schorpioen (23 oktober - 21 november)

Schorpioenen staan bekend om hun sterke persoonlijkheid en intensiteit, dus hondenrassen die bij deze eigenschappen passen zijn ideaal. Rassen als de Rottweiler, Doberman Pinscher, en Duitse Herder zijn loyaal, beschermend, en intelligent - kwaliteiten die Schorpioenen zullen waarderen. Daarnaast staan rassen als de Bull Terrier, Teckel en Shar Pei ook bekend om hun wilskrachtige persoonlijkheden, waardoor ze goed passen bij de Schorpioen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Als een vrijgevochten en avontuurlijke teken, Boogschutter moet een hond die hun actieve levensstijl kan bijhouden. Rassen zoals de Australische herder, Border Collie, en Duitse Kortharige Pointer zijn perfecte matches voor de Boogschutter. Deze rassen zijn intelligent, energiek en altijd in voor een avontuur.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn verantwoordelijke en gedisciplineerde mensen, dus ze hebben een hond nodig die hun werkethiek kan evenaren. Rassen als de Boxer, Labrador Retriever, en Siberische Husky zijn perfect voor de Steenbok. Deze honden zijn trouw, gehoorzaam en houden van werken.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen zijn onconventioneel en onafhankelijk, dus ze hebben een hond nodig die zich kan aanpassen aan hun vrijgevochten levensstijl. Rassen als de Basenji, Whippet en Greyhound passen het beste bij Watermannen. Deze rassen zijn onafhankelijk, intelligent en houden van verkennen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn gevoelig en empathisch, dus ze hebben een hond nodig die emotionele steun kan bieden. Rassen als de Golden Retriever, Poedel, en Cocker Spaniel zijn perfecte matches voor Vissen. Deze rassen zijn aanhankelijk, zachtaardig en houden van knuffelen.

Kortom, het vinden van het perfecte hondenras bij jouw sterrenbeeld kan een leuke manier zijn om een metgezel te kiezen die jouw persoonlijkheid aanvult. Hoewel astrologie enige houvast kan bieden, de belangrijkste factor bij het kiezen van een hond is natuurlijk zijn individuele persoonlijkheid en of deze goed past in de levensstijl van zijn leukste baasje! 

Reacties

 • Door everdina, 26 februari 2023

  ik ben vissen van sterrenbeeld maard de honden namen die er in staan heb ik nooit gehad en passen ook niet bij mij ik heb nu een labrador -stafford en hiervoor had ik een jack russel maar alle twee enorme knuffelaars en oo...

 • Door Henk Westerhuis, 26 februari 2023

  Compleet waanzin wat hier staat. Ben een ram, maar houdt helemaal niet van deze rassen. Ik heb hele andere honden gehad en nog heb.

 • Door Harry Weijtmans, 26 februari 2023

  Ben weegschaal, heb een soort Maltezer Tibetaan boomer van 15mnd een goede maats

 • Door Liesbeth, 26 februari 2023

  Wat toevallig ik ben een tweeling en heb een jack russel mijn zus haar sterrenbeeld is ook tweeling en zijn had een golden retriever

 • Door Dirk Bouwman, 26 februari 2023

  Rika…. Ik zou voor een zeehond gaan

 • Door Rika, 25 februari 2023

  Ben vis wat voor zoort hond raad jullie mij aan

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden