0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 juli 2021

Welk hondenras past goed in de stad?

Je woont in de stad en wilt graag een hond. Welk hondenras kan het beste omgaan met al die indrukken, van fietsen, trams en al dat lekkere eten dat letterlijk voor het oprapen ligt? Lees snel verder voor 12 specifieke hondenrassen die het goed doen in de stad.

Een leven in de stad kan echt een hondenleven zijn, in positieve en negatieve zin! Het is daarom van groot belang een hond te vinden die niet alleen in de stad zijn weg kan vinden maar ook bij jouw 'urban lifestyle' past. Laat je dus niet overhalen door zijn of haar schattige uiterlijk, aaibaarheid, grote oren of die smachtende blik… Bereid je goed voor met de volgende vragen.

De urban lifestyle honden checklist:

  1. Hoe vaak en hoe lang kan je realistisch gezien je hond dagelijks uitlaten?
  2. Hoe vaak wil je je hond borstelen of hoeveel wil je uitgeven om dit te laten doen?
  3. Wat wil je met je hond gaan doen?
  4. Met wie leef je samen en wat is zijn of haar houding t.o.v. een hond?
  5. Hoe is je tolerantie ten opzichte van geluid en rommel in je huis?
  6. Vraag jezelf af of een hond die gewend is om te werken en te jagen past in de stad?

Hieronder volgen een aantal suggesties van hondenrassen welke een goede stadsvriend kunnen worden. Uiteraard blijft elke hond een individu, net als jij. Deze rassen zijn dus geen garantie voor succes! Probeer uit te vinden of deze bij je lifestyle past en bovenal wat de achtergrond van de hond is (de ouders en/of bekende historie in het geval van een asiel).

Stadshond: de whippet

Een whippet heeft kort haar, is lenig, kalm en houdt ervan om geknuffeld te worden. Ze hebben ook een karakter waarmee ze anderen willen 'pleasen'. Oorspronkelijk getraind om te jagen dus vergeet niet dagelijks naar het park te gaan om een balletje te gooien.

Franse Bulldog: stadse vriend

Compact, grappig en een briljante kleine vriend. Alhoewel ze soms lui lijken, zijn ze het zeker niet! Ook deze honden hebben voldoende beweging nodig dus haal ze ook eens uit je handtas.

Stafford Bull Terrier

Een stafford doet mensen soms denken aan een pitbull, maar een stafford is een perfecte familiehond. Hij houdt van menselijke interactie. Als sinds 1835 worden deze honden niet meer gefokt voor gevechten.

Labrador: stadslobbes

Als je een grotere hond wilt die veel beweging nodig heeft, maar geen trappen hoeft te lopen (oudere labradors hebben vaak last van hun heupen) is de labrador een prima overweging. Ze zijn loyaal, robuust en erg lollig. Ze zijn helemaal leuk als jij graag een balletje gooit.

Teckel

Teckels worden steeds populairder door hun formaat en energie. Ze kunnen echter ook erg luidruchtig zijn! Ze zijn van oorsprong getraind om konijnen op te jagen, dus reageren erg op geuren.

Border Terrier

Een speelse, enthousiaste hond die van het leven en uitdagingen in de stad houdt. Graven en achtervolgen zijn favoriete bezigheden, dus ga wel elke dag naar het park voordat je een gat in je tapijt hebt.

Franse Poedel: intelligente stadshond

Intelligente, kleine hond die het leuk vindt om trucjes te leren en zich volledig thuis voelt in de stad. Een afstammelingen van de standaard poedel, dus een water retriever.

Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een gezelschapshond die pluizig is en erg slim. Ze kunnen vaak keffen, dus hou daar rekening mee. Je verwacht het niet maar dit is oorspronkelijk een waakhond!

Duitse Dog

Het formaat heeft natuurlijk zijn nadelen, maar als je een grote hond wilt die niet de hele dag hoeft te rennen, dan is dit een goede optie. Ze worden door hun formaat helaas niet erg oud. Van oorsprong een waakhond die graag blaft.

Cavalier King Charles Spaniel: lounge hond

Deze honden hebben veel gezondheidsproblemen, maar sommige fokkers doen een goede job. Deze spaniels zijn over het algemeen rustig, houden ervan om bij mensen te zijn en hebben niet enorm veel beweging nodig. De perfecte 'lounge' hond.

Beagle

Goed formaat voor in de stad en geadoreerd door de eigenaren vanwege de persoonlijkheid. De Beagle is echt een hond die onderdeel wil zijn van het 'team'. Getraind op zijn reukorgaan, dus vaak met de neus bij de grond.

Dwerg Schnautzer: familie stadshond

Een robuuste hond die zowel bij het familieleven als het stadsleven past. Ze zijn erg alert, gaan zeker blaffen maar zijn ook zeer leergierig.


Met welke hond woon jij in de stad? Laat het ons weten in de reacties!