0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 6 juni 2018

Welk hondenras blaft het meest?

Waarom blaffen sommige honden meer dan andere honden? Waarom doen ze dit eigenlijk? En wat kun jij er als baasje aan doen? Van de hondenrassen die het meeste blaffen tot handige tips: hier lees je alles over het blaffen van honden.

Dat je hond af en toe blaft is heel normaal, maar je hebt ook honden die overal om blaffen. Niet alleen als er iemand voor de deur staat maar zelfs als het sneeuwt of als er een plastic zak over straat waait.

Hoe verminder je het blaffen van je hond?

Veel blaffen werkt niet alleen op de zenuwen van het baasje, maar ook op die van de buren of andere hondenbezitters tijdens het uitlaten. Het is mogelijk het blaffen van je hond te verminderen, maar daarvoor is het wel belangrijk te weten waarom je hond blaft en hier op de juiste manier op te reageren.

Als je hond bijvoorbeeld flink aanslaat zodra jij de deur uitgaat, dan kan dit te maken hebben met angst of stress. Met veel geduld en aandacht zal jij je hond moeten leren wennen aan alleen thuis zijn. Op die manier zal hij leren dat hij niet bang hoeft te zijn, zodra jij de deur uitgaat. Je kunt dit doen door je hond eerst naar zijn mand of kleed te sturen en hem daar een beloningssnoepje te geven. Zodra hij hard begint te blaffen blijft je buiten staan en wacht je tot hij een pauze inlast. Nadat hij even is gestopt kom je direct terug, maar geef je hem geen beloning.

Blaffen naar andere honden op straat is vaak het gevolg van stress. De kans is groot dat het blaffen wordt versterkt zodra je aan de riem loopt. In dat geval is het jouw taak om ervoor te zorgen dat jullie zo min mogelijk andere honden tegenkomen of er in ieder geval met een grote boog omheen te lopen. Wegtrekken of boos worden zal juist averechts werken. Wat helpt is een stukje afleiding, bijvoorbeeld door een kleine oefening. Doet hij dit goed, dan kun je hem belonen.

Een hond die naar alles en iedereen blaft die langs de tuin of door het trappenhuis loopt, roep je eerst resoluut bij je. Vervolgens ga je gewoon verder met waar je mee bezig was. Het is belangrijk je hond pas aandacht te geven, nadat hij weer rustig is. Doe je dit te vroeg, dan zal je hond denken dat het goed is dat hij blaft, met als gevolg dat hij nog veel vaker zal blaffen.

Deze hondenrassen blaffen het meest

Zoals gezegd blaffen alle honden, maar er zijn hondenrassen die van nature meer blaffen dan andere hondenrassen. Mocht je voor een van de volgende rassen gaan, zorg dan dat je het in ieder geval goed kan vinden met je buren.

Top 5 hondenrassen die veel blaffen:

 1. Beagle
 2. Yorkshire Terrier
 3. Jack Russel
 4. Maltezer
 5. Miniatuur Schnauzer

Deze hond blaft niet, maar jodelt

Hou je niet van blaffende honden? Ga dan voor de Basenji, een hondenras dat helemaal niet kan blaffen! De Basenji kan overigens wel veel andere geluiden maken. Onder andere een soort 'jodelen', een beetje zoals het huilen van een wolf maar dan met meerdere toonhoogten. Dit jodelen doet hij enkel als hij blij is, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij dit geluid zal maken als hij alleen thuis is.

Blaft jouw hond veel en staat het ras niet in ons lijstje? Zet je reactie hieronder!

Reacties

 • Door Ernst Ranzijn, 21 juni 2023

  Mijn samojeed kan er ook wat van.

 • Door Gerritsen, 3 februari 2023

  Mijn Tibetaan blaft ook veel. Er kan hier niemand binnen komen

 • Door Erica, 28 augustus 2022

  Mijn chihuahua blaft buiten op alles wat beweegt. De buren zijn er klaar mee.

 • Door Claudia, 6 december 2021

  Mijn Samojeed kan ook heeeeeeeel goed blaffen

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden