0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 28 maart 2018

Welk eten voor mensen is ook geschikt voor katten?

De meeste eigenaren van katten delen hun eigen eten niet met hun kat. Daarvoor zijn goede redenen. Het meeste voedsel voor mensen is namelijk niet geschikt voor katten en kan zelfs gevaarlijk zijn. Er zijn ook voedingsmiddelen die je met een gerust hart kan delen met je kat. Geef natuurlijk nooit te veel maar een klein hapje van deze gerechten kan geen kwaad en je kat zal genieten!

1. Mager Vlees

Katten zijn carnivoren en dus gek op vlees. Een klein stukje mager vlees is dus de perfecte snack voor je kat. Geef vooral vleessoorten als kip, kalkoen of vis en vermijd bacon of ham. Teveel vet van vlees kan tot problemen leiden in de maag en darmen maat een klein stukje kan geen kwaad.

2. Eieren

Gekookte eieren kan je toevoegen aan de maaltijd van je kat of in kleine stukjes als snack gegeven worden. Een stukje gekookt ei of roerei is makkelijk en veilig omdat deze door en door verhit is. Zelf eet je natuurlijk een ei met peper en zout maar voor een kat is dit erg ongezond. Vooral kittens vinden ei erg lekker!

3. Kaas

De meeste katten zijn gek op kaas maar let wel op dat je kat geen lactose intolerantie heeft. Een klein stukje kaas is ook perfect om je kat te trainen. geef wel kaas met een laag vet en zout gehalte.

4. Sperziebonen

Sperziebonen bevatten amper calorieen en veel vezels dus een erg gezonde snack voor je kat. Sperziebonen kan je ook toevoegen aan de reguliere maaltijd van je kat om te zorgen dat deze gewicht verliest maar wel een vol gevoel heeft.

5. Bananen

Een stukje banaan is gezond, lekker door een hoog kalium gehalte en makkelijk om samen met je kat te delen. De textuur van een banaan is ook makkelijk te eten voor oudere katten of katten met gebitsproblemen. Niet alle katten vinden banaan lekker maar probeer het eens als je zelf een banaan eet.

Met welke gezonde snack doe jij niet alleen jezelf maar jouw kat een groot plezier? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

  • Door safa, 25 maart 2024

    ik ga het nu proberen

  • Door safa, 25 maart 2024

    mijn kat houd van planten

  • Door Petra, 13 februari 2024

    Onze bijna 1 jarige Britse korthaar, is gek op het aflikken van een appel, mag heel graag een schijfje komkommer aflikken eet het niet op likt er alleen aan. Ook vind hij het uitlikken van een schaaltje yoghurt heel erg lekker....

  • Door Deborah, 29 november 2023

    Hoi onze 3 katten 1 er van vind rijstwafel erg lekker en de oudste stukje komkommer en watermeloen

  • Door Miranda, 5 oktober 2023

    Ook mijn kat neemt een sprint als ik een appel eet. Heerlijk vind hij het. Wortel (gekookt), sperzieboontjes, gekookt stukje ei, gekookte kip, visje ook. :)

  • Door Isa, 6 augustus 2023

    Altijd als ik kip ga maken maak ik een klein beetje zonder kruiden. Als ze het alleen al ruikt wordt ze heel vriendelijk en wil ze aandacht terwel ze normaal erg verlegen is.

  • Door Annemiek, 2 augustus 2023

    Onze kat was dol op appel, als je appel aan het eten was kwam hij geheid bij je om mee te snoepen

  • Door Diane, 24 maart 2023

    bij punt 1) mager vlees: gaat het hier om rauw vlees?

    p.s. leuk om hier te lezen welke snacks je je kat kan geven ☺

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden