Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 3 februari 2022

Wat is beste voeding voor een Puppy?

De beste voeding voor een pup is per puppy afhankelijk. Zo is er een groot verschil in voeding voor kleine of grote pups. Voor elke pup is het belangrijk dat de puppy voeding zorgt voor een stevige ontlasting, glanzende vacht en bovenal een blije en actieve pup. Lees hier welke voeding het beste is voor jouw pup!

Algemene stelregel: zorg dat je pup goed op gewicht blijft en dat 'ie niet te dik wordt. Dikke pups kunnen last krijgen van gewrichtsproblemen. Puppy voeding met glucosamine kan dit voorkomen.

De kenmerken van goede puppy voeding

  1. Ingrediënten die jouw pup van nature eet, dus veel (vers) vlees en vis, aangevuld met groente en fruit. Deze ingrediënten zijn goed verteerbaar door jouw pup.
  2. Graanvrij voer; granen zitten niet in het natuurlijk dieet van een hond, bevatten veel koolhydraten en maken je pup dus dik. In hondenvoeding van supermarkten zit over het algemeen veel graan.
  3. Voldoet aan de energiebehoefte van een grote of kleine pup. Kies het juiste puppy voer op basis van het ras van je puppy. Grote pups hebben meer energie nodig dan kleine pups.

De kenmerken van slechte puppy voeding

Je kan duidelijk aan je pup zien of deze het verkeerde puppy voer krijgt. Bekende kenmerken zijn:

  1. Vacht is dof en verhaard snel
  2. Ontlasting is niet constant en wisselt qua structuur (vast en zacht)
  3. Pup is niet levendig en actief, speelt niet met andere pups

Veel puppy eigenaren zien het verschil pas als ze overstappen van een goedkoop merk hondenvoer naar een kwalitatieve hondenvoeding. Vaak heeft een pup veel minder nodig van een kwalitatief merk hondenvoer zoals Almo Nature. Dit komt omdat in deze hondenvoeding kwalitatieve ingrediënten van vers vlees en vis zitten in plaats van granen. Je pup kan deze beter verteren en haalt dus meer energie uit minder voer.

Hoe vaak moet ik mijn puppy voer geven?

De hoeveelheid puppy voeding is natuurlijk afhankelijk van het formaat en leeftijd van je pup. Vraag dit altijd na bij een rasvereniging of je dierenarts. Goede merken puppy voeding geven ook een hoeveelheid aan op hun verpakking. Het volgende schema geeft daarom een richtlijn over het aantal maaltijden en niet de hoeveelheid per maaltijd:

  • 2-3 maanden: dagelijks 4 maaltijden
  • 3-6 maanden: dagelijks 3 maaltijden
  • na 6 maanden: 2 maaltijden per dag

Na zes maanden kan je van puppy voer overstappen op junior voer. Na twaalf maanden kan je volledig overstappen op voer voor volwassen honden. Bij grotere rassen kan het raadzaam zijn dit al eerder te doen.

Uiteraard kan je deze maaltijden afwisselen met gezonde puppysnacks als beloning. Let op dat je de hoeveelheid snacks in mindering brengt op de hoeveelheid puppyvoer.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-puppy