0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 9 mei 2018

Waarom zou je yoga met hond doen?

Wie wel eens yoga heeft gedaan kent vast de positie 'neerwaartse hond' wel, maar dat je letterlijk de neerwaartse hond mét je hond kan doen… Op YouTube vinden we al verschillende filmpjes van honden die aan yoga doen, maar ook in Nederland zijn er mensen gespecialiseerd in yoga met je hond.

Waarom zou je yoga met hond doen?

Bij yoga met hond gaat het erom dat je samen met je hond tot ontspanning komt wat zorgt voor een betere band. De hond wordt niet gedwongen om rare poses aan te nemen. Als je hond mee wil doen, doet hij of zij mee, maar alleen met de natuurlijke yoga houdingen. Een hond die op zijn hoofd gaan staan moet je natuurlijk niet verwachten en is ook niet het beste voor je hond! Als hij of zij er geen zin meer in heeft, heeft de hond de vrijheid om weg te lopen.

Het gaat er bij deze vorm van yoga om dat je volledig tot rust komt door het doen van fysieke-, ademhalings,- en rustoefeningen. Al die oefeningen doe je samen met je hond. Vaak komt de hond bij de eerste ademhalingsoefening al helemaal tot rust. Vervolgens kunnen jullie samen de oefeningen uitvoeren. De hond yoga lessen zijn geschikt voor kleine honden, grote honden, jonge honden en oude honden. Iemand die gespecialiseerd is in deze oefeningen is Renate Steinfort. Renate is al jarenlang hondentrainer en gedragsdeskundige. Om als yoga-instructrice te werken heeft ze een opleiding bij de monniken gedaan.

Hoe zien de yogalessen met hond eruit?

Er zijn bij verschillende soorten yogalessen met hond, je kunt het namelijk in groepsverband doen, maar ook kiezen voor een privéles. Tijdens de groepslessen zijn er afscheidingen tussen de matten geplaatst, zodat zowel jij als je hond de buren niet kunnen zien. Daardoor ligt de focus helemaal bij jullie. Volgens Renate Steinfort komen de honden tot rust door de oefeningen en ervaren minder stress. Dit komt volgens haar doordat ze de rust van hun baasje voelen. Volgens haar ervaren mensen vier dimensies en is zij overtuigd dat honden er wel vijf, of misschien zes begrijpen. Elke yogales wordt afgesloten door een aantal ontspanningsoefeningen waarbij honden vaak op de yogamat in slaap vallen. Als je gaat sporten, neem je meestal accessoires mee, zoals een handdoek en waterfles.

Waar is yoga met hond goed voor?

De yoga oefeningen, ook wel asana's genoemd, zijn gericht op het herstellen en vitaliseren van je lichaam. Na de les zul je je daarom fit en ontspannen voelen. De rol van de hond tijdens de lessen is om je helpen om je verder in je pose te brengen. Je hond kan soms houdingen meedoen, maar het is vooral bedoelt om samen in de ontspanning te komen. Met deze hond yoga lessen versterk je de band met je hond en verdiep je jullie relatie op een hele bijzondere manier.

Yoga hond Pancho

Een yoga hond die een regelrechte hit op YouTube is, is chihuahua Pancho. Samen met zijn baasje Nic laat hij in verschillende filmpjes zien dat hij een echt yogatalent is. Zijn baasje Nic vertelt hem wat hij moet doen en doet het voor. Vervolgens voert yoga hond Pancho de posities uit. Van alleen al het zien van de filmpjes komen wij helemaal tot rust.

Zou jij samen met je hond yoga oefeningen doen?