Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 27 februari 2019

Waarom zijn katten gek op kattenkruid?

Misschien ben je weleens getuige geweest van het gedrag van je kat op het moment dat hij kattenkruid ruikt. Veel katten wrijven met hun kopje en lijf langs de plant, springen op, gaan liggen rollen en beginnen te kwijlen. Het is vergelijkbaar gedrag met wanneer ze krols zijn. Deze reactie op kattenkruid duurt maar 10 minuten. Maar waardoor wordt hij getriggerd?

Volgens The Humane Society Of The United States, de grootste Amerikaanse dierenrechtenorganisatie, is de meest intense ervaring die een kat met kattenkruid kan hebben, die met de geur ervan. Simpel gezegd: hij ruikt het spul en wordt meteen gek. Onderzoekers zijn er nog niet uit wat de neurologische verklaring is, maar er wordt gedacht dat de geur van kattenkruid lijkt op die van de geluksgeurstoffen – feromonen – die katten zelf afscheiden. Je kat reageert op de geur met opgewonden en blij gedrag. Eten van kattenkruid heeft vaak het tegenovergestelde effect, je kat wordt er ietwat sloom en gelukzalig van, hij lijkt wel een beetje high.

Op kittens heeft kattenkruid dit effect nog niet, het treedt pas op als ze oud genoeg zijn om seksueel actief te worden. Kattenkruid is trouwens niet schadelijk of verslavend, dus zo'n extatische ervaring met de plant kan helemaal geen kwaad.

In deze video is goed te zien hoe katten reageren op kattenkruid!

Ook een leuk filmpje gemaakt van je kat met kattenkruid of een kattenkruidspeeltje? Plaats je video onder dit bericht!