Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 15 juni 2021

Waarom water drinken belangrijk is voor katten

Water is niet alleen voor mensen, maar ook voor je kat van levensbelang. Zeker op warme dagen is het belangrijk dat je huisdier voldoende drinkt. Lees er hier alles over!

Het is belangrijk dat er altijd vers, schoon water in de waterbak van je kat klaar staat. Vaak zie je dorstige katten omdat de waterbakjes leeg zijn. Zodra je dan water in zijn bak giet, slobbert je kat het zo snel als hij kan naar binnen. Meestal ligt de helft van het water dan naast de waterbak. Als je kat weet dat er altijd voldoende water klaarstaat, dan zal deze wat langzamer drinken. Omdat veel katten de voorkeur geven aan stromend water is een drinkfontein voor katten een aanrader.

Hoeveel water heeft een kat nodig?

Voor katten ligt het iets ingewikkelder dan bij honden. De behoefte aan water is afhankelijk van het formaat, de activiteit, de buiten temperatuur en of je kat droog of nat voedsel eet. Ook aandoeningen als hoge bloeddruk, nierziektes en diabetes kan de waterbehoefte enorm doen toenemen. Een normale, gezonde kat drinkt echter gemiddeld 60ml per kilo, een kat van 4 kilo drinkt dus ongeveer een kwart liter per dag.

Teken van gezondheid

Het is belangrijk om te weten hoeveel je kat dagelijks drinkt. Hiermee kan je de gezondheid zoals nieraandoeningen in de gaten houden. Als hij ineens zonder duidelijke reden meer of minder gaat drinken dan kan er iets mis zijn. Bij grote verschillen is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen.

Let op bij voeding

Katten die natvoeding uit blik eten, krijgen al veel vocht binnen, zodat ze minder water nodig hebben. Eet je kat alleen droge kattenbrokjes, dan heeft hij tot zeven keer meer behoefte aan water dan katten die voeding uit blik eten. Van nature drinken katten weinig water. Maar houdt het drinkgedrag van je kat, met name tijdens warme zomerdagen goed in de gaten. Zorg in ieder geval dat er altijd vers water beschikbaar is voor je kat.

Nu je weet hoe belangrijk water drinken is voor je kat, is het extra mooi om ze te zien drinken! Geniet van deze prachtige video's waarin honden en katten in ultra slow motion hoe water drinken.

Hoe zorg jij dat je kat genoeg drinkt? Laat het ons weten in de reacties!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-drinken-kat