0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 7 oktober 2018

Waarom trekt hond kleed uit zijn hok?

Ervaren dierencoaches vanAnicura Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Ron. Hij wil graag weten waarom zijn hond het kleed uit haar hok trekt.

Vraag

Beste dierencoach, Ik heb een duur kleed voor mijn hond gekocht, voor in haar hok, maar zij trekt deze er steeds uit. Zo wordt het kleed vies en kan zij er niet op liggen. Waarom trekt een hond een kleed uit zijn hok?

Antwoord

Er vanuit gaande dat je hond graag in haar hok ligt en zich daar veilig voelt, kunnen er meerdere redenen zijn voor dit gedrag.

Spelen

Is je hond speels? Het kan namelijk voor een hond heel leuk zijn om lekker met een kleed te slepen. Vooral als het nieuw is en het dus een vreemde geur heeft kan je hond het zien als een nieuw speeltje in plaats van een bed. Dus als je een speelse hond hebt is haar gedrag zo verklaarbaar. Als je je hond elke keer aandacht geeft als hij aan zijn kleed gaat trekken, bijvoorbeeld door terug te trekken of het meteen te verplaatsen, dan ben je haar indirect aan het 'belonen' voor het verplaatsen hiervan.

Nestel gedrag

Een teefje kan rond de loopsheid met een kleed aan de haal gaan om ergens anders een nestje te maken. Dit zou de reden kunnen zijn als je hond dan ook ander gerelateerd gedrag laat zien, zoals met knuffels slepen en eventueel andere gedragsveranderingen.

Geen fijn kleed

Misschien vindt je hond de geur van het kleed onaangenaam. Wat voor ons lekker ruikt kan voor een hond erg onaangenaam zijn. Of wellicht prikt het of ligt het oncomfortabel. Probeer het eens te wassen zonder waspoeder of leg het eens op een andere manier in het hok, bijvoorbeeld om het kussen heen, of opgerold in de hoek. Kijk dan na een paar dagen of je hond het dan wel fijn vindt en in het hok laat liggen.

Kortom: probeer er achter te komen of je hond het kleed niet zo fijn vindt en liever uit het hok heeft óf het juist heel erg leuk vind maar meer ziet als speeltje. Op die manier weet je wat je kunt proberen om je hond te leren dat het kleed een fijne plek is om op te slapen, zoals jij het hebt bedoeld.

Heel veel succes gewenst!

Reacties

  • Door Tish, 21 december 2023

    Een van mijn 2 Duitse Doggen blaft en bijt naar zijn leeg voerbak tot deze uit de steunen ligt ? Waarom?

  • Door Maya, 14 januari 2022

    Mijn hond doet het ook maar leg het ook weer terug als hij gaat slapen hij sabels er op voo hij gaat slapen

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden