Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Waarom snurken honden?

Placeholder

Veel snurkproblemen zijn echter eenvoudig op te lossen zodra je weet waar het vandaan komt. Max&Luna zetten 10 mogelijke oorzaken voor het snurken van je hond op een rij.

Waarom snurken honden?

Je doet de lichten uit en kruipt lekker in bed, helemaal klaar voor de nacht na een lange dag. Je valt bijna in slaap... tot je plotseling een aanzwellend trein-achtig geluid in huis hoort. Help: mijn hond snurkt! Lees verder om te ontdekken hoe dit komt, zodat je er iets aan kunt doen.

Het is heel vervelend, zo'n snurkende hond, zowel voor jou als voor je hond. Ook honden hebben voor een goede gezondheid immers een diepe slaap nodig. Als je hond langdurig en consistent snurkt dan kan dit een reden zijn om naar de dierenarts te gaan.

Veel snurkproblemen zijn echter eenvoudig op te lossen zodra je weet waar het vandaan komt. Max&Luna zetten 10 mogelijke oorzaken voor het snurken van je hond op een rij:

1. Obstructie

Je hond kan iets vast hebben zitten in zijn neus of keel. Dit kan een stuk van een tak of van een dennenappel zijn, maar ook een deel van zijn favoriete speeltje. Dit blokkeert de normale ademhaling en kan zo snurken veroorzaken.

2. Anatomie

Bepaalde rassen zijn meer vatbaar voor snurken dan anderen. Honden met zeer korte neuzen zoals bulldogs en Boston terriërs, hebben meer kans op ademhalingsproblemen.

3. Allergieën

Honden kunnen allergieën hebben voor veel van dezelfde dingen als mensen, zoals stof, pollen, parfum en zelfs andere huisdieren. Deze allergieën kunnen leiden tot vernauwing van de luchtwegen en snurken.

4. Overgewicht

Meer dan de helft van alle honden heeft overgewicht of obesitas. Extra kilo's kunnen keel en luchtwegen blokkeren.

5. Medicijnen

Bepaalde geneesmiddelen, zoals pijnstillers, spierontspanners en kalmeringsmiddelen ontspannen je hond zoveel dat de spieren in de keel los komen en snurken veroorzaken.

6. Gebitsproblemen

Een abces in de mondholte kan de oorzaak van snurken zijn. Als dit niet behandeld wordt, kan deze infectie door het lichaam verspreidenen zo veel meer problemen veroorzaken.

7. Meeroken

Nog een reden nodig om te stoppen met roken? Net als bij mensen kan passief meeroken de ademhalingswegen van een dier beschadigen, wat leidt tot astma, bronchitis en snurken.

8. Schimmelziekte

Snurken kan het resultaat zijn van de schimmelziekte 'aspergillose'. De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die vaak opgepikt wordt van gemaaid gras, hooi, stro of stof. De schimmel kan via de vochtige neus symptomen zoals niezen, zwelling, loopneus en snurken veroorzaken.

9. Verkoudheid

Net als wij kunnen ook honden verkouden worden en een verstopte neus krijgen. De slijmvliezen van uw huisdier raken ontstoken en geïrriteerd. Dat kan leiden tot symptomen zoals een loopneus, niezen, snurken en moeizame ademhaling.

10. Slaaphouding

Ook de manier waarop je hond slaapt kan leiden tot snurken. Honden die op hun rug liggen, hebben meer kans op snurken dan honden die zijwaarts of op hun buik slapen.

Denk je dat jouw hond luid snurkt wanneer deze slaapt? Schrale troost: het kan bijna altijd erger. Luister maar eens naar de snurkende honden in deze video!


Wat doe jij als je hond snurkt? Deelt het met ons in de reacties!

 

Reageer


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »