0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 13 maart 2019

Waarom slijpen katten hun nagels?

Alle katten doen het: zich uitstrekken en krabben. We noemen het 'nagels slijpen', maar dat is het niet alleen. Zelfs katten zonder klauwen doen het! Daarom weten we dat het een natuurlijke neiging is, die waarschijnlijk in hun genen zit. Dit gedrag kan vervelend zijn, omdat de kat er soms dingen mee vernielt. Daarom kunnen we proberen het in goede banen te leiden, maar uitbannen is geen optie. Wat zijn nu eigenlijk precies de redenen voor je kat om te stretchen en krabben?

Ben jij op zoek naar een stijlvol vormgegeven krabmeubel. Dat komt goed uit, bij Max&Luna vind je een grote verscheidenheid aan bijzondere en prachtig vormgeven krabmeubels voor katten. Bovendien ontvang je nu 10% korting op onze hele collectie krabmeubels!

1. Zijn klauwen gezond houden

Door langs een ruw oppervlak te schrapen en krabben, verdwijnen kartelrandjes aan zijn nagels. Dit is voor jouw kat de ideale manier om zijn nagels te slijpen en zijn klauwen in vorm te houden.

2. Signaalstoffen

Door te krabben zet jouw kat feromoon (een hormoon) af. Tussen zijn tenen maakt hij dit stofje aan, en het komt vrij als hij zijn tenen kromt. Hij bakent er zijn territorium mee af. Dezelfde stof komt vrij als je kat 'trappelt'. Wist je trouwens dat katten ook signaalstoffen hebben voor andere doeleinden? Als hij zijn kop tegen je aan wrijft, markeert ie jou als zijnde veilig. Het is maar dat je het weet.

3. Een zichtbare markering

Krabsporen buiten kunnen een vorm van territoriumafbakening zijn. Leeuwen en wilde katten gebruiken krabsporen als ze willen paren, om vrouwtjes alert te maken op hun aanwezigheid. Als jouw kat krabt, wil dat niet per definitie zeggen dat hij op zoek is naar een avontuurtje; het is inherent gedrag, dat diep in de natuur van je huisdier is ingesleten.

4. Misschien voelt het gewoon lekker!

Vind jij het ook zo fijn om je helemaal uit te rekken als je moet gapen? Yogi's geven aan dat strekken goed is voor onze hersenen en voor een algemeen gevoel van welbehagen. Ook katten ogen vaak heel tevreden en blij als ze zich uitrekken.

Krabmeubel

Om welke reden dan ook, alle katten vertonen wel een vorm van stretchen of krabben. Het zit gewoon in hun natuur. Heb jij er last van en maakt je kat dingen stuk, probeer hem dan te laten krabben waar jij dat wilt. Zoek een goede plek, bijvoorbeeld dicht bij zijn voer- of slaapplek en zet daar een krabpaal of krabmeubel neer. Smeer er eventueel wat kattenkruid op of gebruik wat Feliscratch van Feliway. Dat maakt het krabmeubel extra aantrekkelijk.

Hoe blij is jouw kat met zijn krabmeubel? We zijn benieuwd, leuk als je ons een foto stuurt!