0
0

Door Max&Luna, 9 oktober 2018

Waarom slapen katten bijna de hele dag?

Katten houden van slapen, dat weet iedereen met een kat. Als ik naar Luna kijk dan ligt ze 9 van de 10 keer in diepe rust. Ze vindt het heerlijk om in de zon te liggen en dan bij voorkeur in haar warme kattenmandje voor het raam. Sommige mensen denken dat katten overdag slapen omdat hun baasjes dan weg zijn. Natuurlijk zijn katten sneller verveeld als er verder niemand in huis is maar er zijn meerdere redenen waarom je kat veel slaap nodig heeft.

De Interne klok

Dieren dus ook katten zijn in grote mate afhankelijk van hun interne klok. Mensen hebben deze ook en om deze reden heb je ook 'avond mensen' en 'ochtend mensen'. Ten opzichte van mensen blijven katten echter dichterbij hun natuurlijke roots.

Huiskatten verschillen qua gedrag nog steeds niet veel van hun voorouders in het wild. Ze zijn als roofdieren nog steeds meer actief als de zon ondergaat en weer opgaat, dat verklaart echter nog niet waarom ze bijna de hele dag liggen te dutten!

Dichtbij de woestijn kat

Een kat slaapt van nature al erg veel. Huiskatten staan qua ontwikkeling bijna gelijk aan woestijn katten en die slapen gedurende de dag als bescherming tegen de zon en warmte. Natuurlijk is het in Nederland zelden zo warm als in de woestijn maar de natuurlijke instinct van onze katten zorgt ervoor dat ze, net als de woestijn kat, de drang hebben om overdag te slapen.

Je kan je kat dus niet kwalijk nemen dat deze de hele dag lekker ligt te slapen ook als jij druk in de weer bent. Het zit in zijn natuurlijk en dat is natuurlijk het beste excuus wat je kat kan hebben om nog een lekker dutje te doen!

Geef je kat een fijn mandje

Op zoek naar een lekker, warm mandje voor je kat waar deze lekker de hele dag in kan dutten? Max&Luna hebben de beste en leukste kattenmandjes en kattenhuizen voor je kat geselecteerd. Fijn voor je kat en leuk in jouw huis!