0
0

Door Max&Luna, 14 oktober 2021

Waarom een Fun Feeder gezond is voor iedere hond!

Sommige honden lijken hun eten naar binnen te werken als een stofzuiger. Een anti-schrok voerbak is dan de perfect oplossing. Deze Slowbowls, Slowfeeders of zogenaamde Fun Feeders zijn speciale 'puzzels' waarbij je hond wordt uitgedaagd om de brokjes eruit te halen. Je hond blijft fitter, gezonder en daardoor blijer!

Snelle eters hebben Slow Feeders nodig. Niet alleen maken deze voerbakken de maaltijd leuker, ze zijn ook een veiligere manier voor je hond om te eten.

Waarom is het gevaarlijk voor honden om snel te eten?

  1. Risico op verstikking
  2. Kokhalzen en braken
  3. Mogelijke oorzaak van "bloat".

Bloat is een levensbedreigende aandoening bij de hond waarbij de maag zich vult met lucht en vervolgens om zijn as draait, de bloedsomloop van de hond afsnijdt en schokken veroorzaakt. Symptomen van een opgeblazen gevoel zijn vergroting van de buik van de hond, kokhalzen, speekselvloed, rusteloosheid en pijn.

Risicofactoren voor bloat zijn: grootte van het hondenras, geschiedenis van een opgeblazen gevoel bij de familieleden van de hond, eenmaal daags voeden, snel eten, rennen na het eten en stress / angst.

Dus zelfs als jouw hond geen grote fan is van zijn nieuwe fun feeder, is het de moeite waard deze te gebruiken om te voorkomen dat je hond een van bovenstaande aandoeningen krijgt.

Anti-schrokbak voor honden en katten

De Outward Hound Fun Feeders in ons assortiment zijn er in allerlei maten en kleuren en zorgt dat je hond moet werken voor zijn eten en dit niet zomaar naar binnen kan schrokken. Naast deze vrolijk gekleurde Fun Feeders kun je ook kiezen voor de stijlvolle slowfeeders van District 70. Deze zijn verkrijgbaar in 3 natuurlijke kleuren die passen in iedere interieur. Ideaal om te combineren samen met de SERVE placemat.

Max&Luna verkoopt ook slow-bowls voor katten, want niet alleen honden kunnen snelle eters zijn. Bij katten die te snel eten, zul je zien dat ze snel na het eten overgeven. Bij deze katten ligt ook overgewicht op de loer. Naast het kiezen voor een slowfeeder voor katten, kun je de kat ook een rustige plek bieden om te eten zonder andere katten erbij. Hierdoor zal de stress afnemen en zal de kat leren rustiger te eten.

Heb jij ervaring met een anti-schrokbak of slowfeeder? We horen er graag over! 

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-slow-feeder