Shopping Cart Pixel
Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Vliegen met je hond

Placeholder

Waar moet je aan denken als je met je hond gaat vliegen?

Vliegen met je hond

Denk aan het welzijn van je hond

Jij als baasje kan het wel heel fijn vinden als je hond met je meegaat, maar stap één is nadenken over de toegevoegde waarde voor je hond. Vliegen is heel spannend voor honden en in sommige landen moet een hond in quarantaine. Oudere honden, bange honden en rassen met een stompe neus zijn honden waarbij tweemaal moet na worden gedacht over de toegevoegde waarde van vliegen met je hond. Veel maatschappijen laten hondenrassen met een platte snuit niet eens meevliegen, zij kunnen ademhalingsproblemen krijgen tijdens de vlucht. Moet je hond daarna nog in quarantaine? Weeg dan eerlijk af of het wel nuttig is om met je hond te gaan vliegen.

Welke luchtvaartmaatschappij?

Wil je met je hond gaan vliegen, check dan altijd goed bij welke vliegtuigmaatschappij dat wel en niet kan. Bekijk ook goed of zij de maat van je hond overvliegen. Het kan zomaar zijn dat jouw Deense Dog, Ierse Wolfshond of Sint Bernard niet mee kan met een bepaalde maatschappij. Zoek dit altijd goed uit voordat je je tickets boekt. Hierdoor voorkom je verrassingen op het vliegveld zelf. We hebben al een paar vliegtuigmaatschappijen voor je uitgezocht waarmee je wel kunt vliegen met je hond.

Wil je weten met welke maatschappij je met je huisdier kan vliegen, wat de prijzen zijn en meer? Dan verwijzen we je door naar de website van Skyscanner, ze hebben een actueel prijzenoverzicht voor het vliegen met je hond.

Mag je hond in het vliegtuig?

Is je hond niet meer dan 7 kg zwaar? Dan mag je hond gewoon op schoot of mee in een draagtas. De hond moet altijd in een draagtas kunnen en mag niet los mee het vliegtuig in. Is je hond zwaarder dan 7 kg dan gaat hij bij veel maatschappijen in het bagageruim. Je hond moet dan ingecheckt worden met een speciale bench. Het liefste is dit een kunststof bench met een metalen deurtje. Hierdoor voelt de hond zich veiliger tijdens de vlucht.

Moet je je hond kalmeringspillen geven?

Veel mensen vragen zich af of kalmeringspillen een vlucht minder stressvol maken voor een hond. Het grote nadeel van deze middelen is dat je hond op hoogte ademhalingsproblemen kan krijgen. Het voordeel is dat de hond iets minder stress kan oplopen.

Overleg altijd met je dierenarts of kalmeringspillen de vlucht voor je hond beter maken of niet. Een angstige hond zal hierin anders beoordeeld worden dan een ontspannen hond, ook is leeftijd en de lengte van een vlucht hierin een belangrijke factor.

Wat zijn de regelingen voor een hulphond?

Een hulphond of blindengeleidehond is natuurlijk een verlengstuk van het baasje, niet zomaar een huisdier. Hierdoor is het bij de meeste vliegtuigmaatschappijen toegestaan dat een hond mee vliegt in de cabin in plaats van in de bagageruimte. Check dit altijd en neem van tevoren contact op met de maatschappij om dit aan te geven. Luchtvaartmaatschappijen kunnen soms lastig doen, als je dat met één telefoontje van tevoren kan oplossen scheelt dit veel gedoe voor je vlucht.

Wat moet je doen voordat je hond gaat vliegen?

Geef de hond de dag voordat je gaat vliegen geen eten, hierdoor kan deze misselijk worden en overgeven tijdens de vlucht. Loop nog even een uitlaat rondje waardoor je hond minder gestrest is en met een lege blaas het vliegtuig in gaat. Leg in de bench een dekentje of een benchkussen dat naar huis ruikt, leg geen schoongewassen dekentje erin. Hierdoor ruikt de bench bekend.

Bench met IATA eisen

Handbagage en ruimbagage moet voldoen aan IATA eisen, het is dan ook niet raar dat een bench of hondentas ook moet voldoen aan IATA eisen. Daarnaast kan een vliegtuigmaatschappij daarnaast nog bepaalde eisen hebben voor de bench of de bagage tas waarin je hond gaat reizen.

Zorg altijd voor een hondenverzekering!

Mocht er iets gebeuren met je hond tijdens de vlucht dan ben je altijd goed verzekert met een hondenverzekering. Ook als je eenmaal bent geland is een hondenverzekering heel belangrijk. Kosten voor medicatie, onderzoek en operaties worden dan gedeeltelijk of geheel vergoed.

Ben jij wel eens gaan vliegen met je hond? Deel je ervaringen met andere Max&Luna vrienden!

Reageer als eerste!


* Verplichte velden