Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Vijf tips bij het kiezen van een kattenbak

Placeholder

Hoe zorg je dat jouw kat met plezier gebruikmaakt van zijn kattenbak? En welke kattenbakvulling kun je het best gebruiken en hoe vermijd je stank? Vijf top tips!

Vijf tips bij het kiezen van een kattenbak

Droom je van een kattenbak met ingebouwde robot zodat je het ding niet meer zelf hoeft schoon te maken? Of doet jouw kat zijn behoefte werkelijk overal, behalve op de bak? Wat is de beste kattenbak? En is het soort grit belangrijk? Een kattenbak kan de gemoederen van het baasje aardig bezighouden. Max&Luna doet je 5 tips aan de hand om te zorgen dat jouw kat in elk geval met plezier gebruikmaakt van zijn kattenbak.

1. Groter is beter

Je kat wil niet in zijn eigen uitwerpselen stappen, maar dat wordt moeilijk als de kattenbak nauwelijks groter is dan hijzelf… Een heel grote bak kun je zelf maken door een grote plastic opslagbox te nemen en daar een gat in te snijden van zo'n 23 centimeter doorsnee, ongeveer 10 centimeter boven de grond. Let wel op dat de randjes niet scherp zijn.

2. Het dak eraf

Heb je een kattenbak met deksel, bedenk dan dat de meeste stank op deze manier in de bak blijft hangen én dat je kat een veel beter reukvermogen heeft dan jijzelf. Het filter in de kap vermindert de geur van poep en plas misschien, maar deze blijft toch vaak nog hangen binnenin de bak en hecht zich aan het plastic. Dat kan ervoor zorgen dat je kat er niet graag (meer) komt. Bovendien ontneemt een deksel je het zicht op de bak, waardoor je misschien geneigd bent hem minder vaak schoon te maken dan wenselijk is. Wil je toch een bak met deksel, dan is de PooPooPeeDo misschien een geschikte. Deze maakt gebruik van anti-geurtabletten. En hij is nog eens ontzettend mooi vormgegeven ook!

3. Gebruik geurloze en klontvormende kattenbakvulling

Geurloos is heel belangrijk voor je kat. Hij wil niet bedwelmd worden door allerlei 'lekkere' geurtjes als hij zijn behoefte doet. Gebruik bij voorkeur 8 tot 10 centimeter klontvormende kattenbakvulling. Urine zal dan nooit de bodem van de bak bereiken en dat maakt hem veel makkelijker schoon te houden.

4. Elke kat z'n eigen bak + 1

De regel is dat elke kat in je huishouden zijn eigen kattenbak heeft, plus één extra. Als je maar één kat hebt, betekent dat dat je bijvoorbeeld een bak boven en een bak beneden zet. Zorg dat de kattenbak niet in de buurt staat van voer en water.

5. Schep 2 x per dag schoon

Minimaal. Oké, het is even wennen, maar je kat zal je intens dankbaar zijn en voor je het weet, hoort het bij je dagelijkse routine.

Max&Luna zijn benieuwd hoe jij de kattenbak aantrekkelijk maakt voor jouw kat. Stuur ons je tips!

Ten slotte: als het gedrag van je kat ten opzichte van zijn kattenbak plotseling verandert of als bovenstaande tips niet helpen, informeer dan eens bij je dierenarts. Het kan namelijk ook zo zijn dat er een gezondheidsprobleem ten grondslag ligt aan het feit dat je kat niet op de bak wil.

 

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »