Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Veilig met je hond in de auto

Placeholder

Lees hoe je de autorit niet alleen leuk, maar ook veilig houdt voor je hond!

Veilig met je hond in de auto

Hondenliefhebbers weten dat je in de auto de nodige voorbereidingen moet treffen om samen met je hond veilig de plaats van bestemming te bereiken. Hiervoor gelden over het algemeen dezelfde regels als voor kinderen. De meest belangrijke regel is om je hond niet op de voorstoel maar op de achterbank te laten plaatsnemen. Bij een noodstop of aanrijding zal je hond op de voorstoel een enorme klap krijgen en naar voren schieten. De airbag is niet voor honden gemaakt en kan catastrofale gevolgen hebben.

Veilige autoriem voor honden

Maak je hond op de achterbank altijd vast aan de riem of met een speciale auto hondenriem aan de halsband of hondentuig. Hierdoor schiet je hond niet naar voren (bijvoorbeeld tussen beide voorstoelen door) en blijft deze op de achterbank. Ook kan je hond hierdoor niet plotseling op de weg springen. Je hond zal niet de eerste zijn die enthousiast door het raam naar buiten springt!

Veiliger achterin

Voor honden die niet blijven stilzitten in de auto is een bench aan te raden. Het beste is om de bench met de veiligheidriem vast te zetten op de achterbank. De bench kan natuurlijk ook in de achterbak geplaatst worden. Laat je hond voor een lange reis wennen aan de bench en leg er tijdens de reis persoonlijke spullen in, zoals een vertrouwd hondenkleed en hondenspeeltjes. Je hond in de achterbak vervoeren is natuurlijk minder veilig dan op de achterbank, bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren. Maar gezinnen hebben natuurlijk geen plek meer op de achterbank. Als je je hond meeneemt in de achterbak is het aan te raden om een hondenbench met kussen of kleed of een hondenmand achterin mee te nemen zodat je hond niet telkens door de hele achterbak schuift bij scherpe bochten.

Geen afleiding onderweg

Een hond die in een hondenbench of door een autoriem voor honden vast in auto zit zal ook minder tot afleiding zorgen waardoor je meer aandacht hebt voor de weg. Desondanks geeft twee op de vijf hondenbezitters aan dat de hond niet vast ligt of zit in de auto. Terwijl dit makkelijk is op te lossen en bovendien veel veiliger is voor je hond en bovenal voor jezelf.

Laat je hond nooit alleen in de auto

Laat een hond nooit alleen in de auto. Het mag bekend zijn dat het vooral in de zomer snel warm wordt in een auto waardoor je hond oververhit kan raken of zelfs kan stikken door te weinig zuurstof. Ook een raam op een kiertje is dan niet voldoende. Honden die alleen in de auto zitten kunnen uiteraard gaan bewegen. Het is weleens gebeurd dat een hond daarbij de auto in beweging bracht doordat de versnelling in de vrije stand terecht kwam toen de hond tegen de pook kwam. Er zijn ook veel honden tussen elektrische ramen gekomen doordat ze met hun pootje op het knopje van de ramen kwamen terwijl ze hun kop uit het raam staken.

Zorg ook goed voor je auto

Je zorgt natuurlijk goed voor je hond, maar doe je dit ook voor je auto? Een plaid of hondendeken in de auto zorgt ervoor dat je bekleding vrij blijft van haren en vlekken. Deze plaids en autodekens zijn makkelijk mee te nemen en te wassen. Hierdoor voorkom je ook een hondengeur in je auto. Vaak ruik je dit zelf niet meer, maar je kunt je vast voorstellen dat dit een negatieve impact heeft op een eventuele inruilwaarde.

De meest hondvriendelijke auto

Onlangs werd door Honda de meest hondvriendelijke auto gelanceerd. Met een opklapbare hondenbench, schuifdeuren om makkelijk naar buiten te springen, glazen onderkant van de deuren om ook daar naar buiten te kunnen kijken en zelfs een aangepaste airco zodat je hond altijd frisse lucht heeft!

Hoe zorg jij ervoor dat jouw hond(en) veel veilige en plezierige autoritten beleeft? Deel je tips in de reacties!

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »