0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 augustus 2021

Veilig met je hond in de auto

Hondenliefhebbers weten dat je in de auto de nodige voorbereidingen moet treffen om samen met je hond veilig de plaats van bestemming te bereiken. Hiervoor gelden over het algemeen dezelfde regels als voor kinderen. De meest belangrijke regel is om je hond niet op de voorstoel maar op de achterbank te laten plaatsnemen. Bij een noodstop of aanrijding zal je hond op de voorstoel een enorme klap krijgen en naar voren schieten. De airbag is niet voor honden gemaakt en kan catastrofale gevolgen hebben.

Veilige autoriem voor honden

Maak je hond op de achterbank altijd vast aan zijn harnas of met een speciale auto hondenriem aan de hondentuig. Max&Luna heeft een special hondenharnas in het assortiment. Deze nieuwe generatie autoharnassen heeft de crashtests in een simulatie succesvol doorstaan. Het Kurgo Impact hondenharnas heeft hierin bewezen honden te beschermen tijdens een auto-ongeluk.

Monteer een veilig hondennet tussen de voorstoelen. Hierdoor kan de hond niet naar voren schieten tussen beide voorstoelen en blijft hij veilig op de achterbank bij een eventuele noodstop. Ook kan je hond niet plotseling op de weg springen. Je hond zal niet de eerste zijn die enthousiast door het raam naar buiten springt!

Veiliger achterin

Voor honden die niet blijven stilzitten in de auto is een bench aan te raden. Het beste is om de bench met de veiligheidsriem vast te zetten op de achterbank. De bench kan natuurlijk ook in de achterbak geplaatst worden van stationwagons. Laat je hond voor een lange reis wennen aan de bench en leg er tijdens de reis persoonlijke spullen in, zoals een vertrouwd hondenkleed en hondenspeeltjes. Je hond in de achterbak vervoeren is natuurlijk minder veilig dan op de achterbank, bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren. Als je je hond meeneemt in de achterbak is het aan te raden om een hondenbench met kussen of kleed of een hondenmand achterin mee te nemen zodat je hond niet telkens door de achterbak schuift bij scherpe bochten.

Maelson Soft Kennel

Geen afleiding onderweg

Een hond die in een hondenbench of door een autoriem voor honden vast in auto zit zal ook minder tot afleiding zorgen waardoor je meer aandacht hebt voor de weg. Desondanks geeft twee op de vijf hondenbezitters aan dat de hond niet vast ligt of zit in de auto. Terwijl dit makkelijk is op te lossen en bovendien veel veiliger is voor je hond en bovenal voor jezelf.

Laat je hond nooit alleen in de auto

Laat een hond nooit alleen in de auto. Het mag bekend zijn dat het vooral in de zomer snel warm wordt in een auto waardoor je hond oververhit kan raken of zelfs kan stikken door te weinig zuurstof. Ook een raam op een kiertje is dan niet voldoende. Honden die alleen in de auto zitten kunnen uiteraard gaan bewegen. Het is weleens gebeurd dat een hond daarbij de auto in beweging bracht doordat de versnelling in de vrije stand terecht kwam toen de hond tegen de pook kwam. Er zijn ook veel honden tussen elektrische ramen gekomen doordat ze met hun pootje op het knopje van de ramen kwamen terwijl ze hun kop uit het raam staken.

Zorg ook goed voor je auto

Je zorgt natuurlijk goed voor je hond, maar doe je dit ook voor je auto? Een plaid of hondendeken in de auto zorgt ervoor dat je bekleding vrij blijft van haren en vlekken. Deze autodeken is makkelijk mee te nemen en te wassen. Hierdoor voorkom je ook een hondengeur in je auto. Vaak ruik je dit zelf niet meer, maar je kunt je vast voorstellen dat dit een negatieve impact heeft op een eventuele inruilwaarde. 

Hammock Seat Cover

De meest hondvriendelijke auto

In 2017 werd door Honda de meest hondvriendelijke auto gelanceerd Met een opklapbare hondenbench, schuifdeuren om makkelijk naar buiten te springen, glazen onderkant van de deuren om ook daar naar buiten te kunnen kijken en zelfs een aangepaste airco zodat je hond altijd frisse lucht heeft! Blijkbaar zat er geen hond te wachten op deze auto. Het model werd nooit in productie genomen.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw hond(en) veel veilige en plezierige autoritten beleeft? Deel je tips in de reacties!

 

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-mee

Reacties

 • Door Anneke, 14 april 2021

  Bedankt voor deze tips. Ik ga voortaan mijn hond vastzetten aan de tuig. Ik had er nooit zo over nagedacht, maar het is veel veiliger.

 • Door Barbara, 14 april 2021

  Leuk artikel. Goed dat jullie hier advies over geven. Ik heb een hondenhangmat op de achterbank. Super handig en het houdt mijn bekleding vrij van modder en natte hond :-)

 • Door Yvonne, 14 april 2021

  Onze Bull Mastiff lag altijd heerlijk in de achterbak van onze stationwagen, alle ruimte en toch veilig.

 • Door Hans, 14 april 2021

  Dank voor deze tips. Ik ga meteen dat hondennet aanschaffen.

 • Door Morene, 13 april 2021

  Bedankt voor deze nuttige tips!

 • Door Morene, 13 april 2021

  Bedankt voor deze eye opener...Een bench in de auto lijkt me een hele goede oplossing!

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden