0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 17 juli 2021

Trakteer je kat op kattenijs!

In de zomer zorgt een ijsje voor lekker wat verkoeling. Terwijl er voor honden veel aanbod is aan hondenijsjes en verkoelend speelgoed in de winkel, is dat voor katten niet het geval. Maar ook katten hebben bij hoge temperaturen zin in een verkoelende snack. Max&Luna heeft daarom de lekkerste zelfgemaakte ijsjes voor jouw kat op een rij gezet.

Mag mijn kat ijs eten?

Katten kunnen goed omgaan met hitte. Maar zodra de tropische temperaturen worden aangetikt, wordt het zelfs voor katten iets te heet onder de pootjes. Een schaduwrijke plek, een koelmatje en voldoende water uit een verkwikkende drinkfontein zorgen dan voor verkoeling. Maar we mogen katten, net als onze honden, ook wel eens verwennen met een verkoelend ijsje.

Kattenijs? Mag dat wel? Waarschijnlijk likt jouw kat als hij de kans krijgt ook graag aan jouw roomijsje. Dat is inderdaad niet zo verstandig. In room- of softijs voor mensen zit vaak lactose en suiker en veel katten kunnen dit niet zo goed verdragen. Gelukkig kunnen we zelf ‘gezonde ijsjes’ maken voor katten. Hoe? Lees snel verder!

Benodigdheden voor een kattenijsje

Zelf ijsjes maken voor katten is super makkelijk. Alle ingrediënten die nodig zijn voor deze verkoelende snack heb je vaak al in huis. Het favoriete natvoer van je kat, kattenmelk, kattenpudding, liquid snacks en water. Daarnaast heb je ijsvormpjes nodig. Dit kunnen gewone rechthoekige vormpjes zijn voor ijsklontjes, waterijs vormpjes of ijsklontdiepvrieszakjes. Voor het laatste heb je wel een spuitzakje nodig om deze te vullen. Uiteraard kun je ook grappige ijsklontvormpjes kopen in de winkel, in de vorm van vogeltjes of visjes. Waarschijnlijk heeft je kat dit niet door, maar dit is wel zo leuk voor het baasje!

Gimcat Pudding Ijsje voor katten

Puddingijsje

Niets is lekkerder voor je kat dan een romig puddingijsje op een zomerse warme dag. GimCat Pudding voor katten bestaat uit volle melk en is lactosearm en daardoor licht verteerbaar. GimCat Pudding is een onweerstaanbare lekkernij en geeft jouw kat een extra portie calcium.

 • Knijp het pakje GimCat pudding in een mengkom
 • Voeg 100 ml water toe en roer totdat de massa crèmig wordt
 • Giet de puddingmix in de ijsvormpjes
 • Zet de ijsvormpjes in de diepvries en serveer deze als ze bevroren zijn

Lactosearm melkijs voor katten

Melkijs valt ook bij katten in de smaak! Zorg wel dat je geen gewone melk gebruikt, dat is niet goed voor katten. GimCat Cat Milk is speciaal samengesteld voor katten en is gezond én lekker. Deze kattenmelk is lactosearm en daardoor licht verteerbaar. Zo maak je een lekkere melk snack zonder buikpijn achteraf.

 • Giet een pakje GimCat kattenmelk in een mengkom
 • Voeg 100 ml water toe en roer het geheel
 • Giet de melkmix in de ijsvormpjes
 • Zet de ijsvormpjes in de diepvries en serveer deze als ze bevroren zijn

Kattenijs gemaakt met natvoer

Ook van het favoriete natvoer van je kat kun je ijs maken. Dat is net zo simpel als bovenstaande ijsjes.

 • Pureer een portie natvoer, bijvoorbeeld een zakje Almo Nature HFC Jelly
 • Voeg 100 ml water of 100 ml kattenmelk toe en roer tot het een crèmige massa wordt
 • Giet de mix in de ijsvormpjes
 • Zet de ijsvormpjes in de vriezer en serveer zodra deze bevroren zijn

Is jouw kat fan van liquid snacks?

Voor katten die het liefst vloeibare snacks eten, kan je zijn liquid snack in de koelkast leggen voor verkoeling of invriezen en er ontstaat een ijsstaafje. Yummy!

Gimcat pudding katten ijsje

Niet te koud

Let op voor de zogenaamde brain freeze: Zorg dat je kat het koude ijsje niet te snel opeet, begeleid jouw poes hierbij en serveer het kattenijs niet te koud. Laat het ijs vooraf een beetje ontdooien, dan is het ook niet te hard.

Niet teveel snoepen

Vergeet niet dat traktaties voor je kat deel moeten uitmaken van een voedzaam dieet. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele extra calorieën uit traktaties bij de algehele calorie-inname van jouw kat.

Aan de slag!

Weet jij zelf ook een lekker recept voor een lekker kattenijsje? Of heb je één van onze recepten gemaakt? Wij zijn benieuwd naar het resultaat en de reactie van jouw kat. Deel jouw foto of video op Instagram en tag @maxenluna.nl

Wij zorgen voor een leuke re-post en misschien delen we jouw recept wel hier op de website!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-kattenijs